14 september 2018

Tori Kelly's 'Hiding Place' is een heerlijk gospelalbum

Tori Kelly had zelf ook niet verwacht dat ze een gospelalbum zou uitbrengen, maar vanaf vandaag is het album toch wel degelijk te beluisteren. De 25-jarige Amerikaanse vloog omhoog in de Amerikaanse hitlijsten met haar eerste popalbum ‘Unbreakable Smile’ in 2016, haar nummers worden 3,5 miljoen keer per maand beluisterd op Spotify. Voor haar nieuwe album ‘Hiding Place’ werkte ze weer samen met rapper Lecrae en zelfs met gospellegende Kirk Franklin!

Tori tijdens een interview met Idolator: “Ik plande geen gospelalbum, het ontstond gewoon tijdens het schrijven de afgelopen twee jaar. Ik groeide op met gospelmuziek, zing het van jongs af aan mee en laat me er altijd al door inspireren. Ik wil dat iedereen die dit album hoort, weet dat God van hem houdt zoals hij is. Het maakt niet uit waar je doorheen gaat, het is onvoorwaardelijk en er is altijd een reden om hoop te hebben. Daar geloof ik heilig in en ik wil dat iedereen hoort dat ik dit op mijn hart heb.

Wat heel vet is, is dat ik mocht samenwerken met Kirk Franklin. Ik kwam erachter dat hij nog nooit met een andere artiest samen nummers had geschreven, dus ik was hartstikke zenuwachtig. Die man is zo bizar getalenteerd. Toen ik hem ontmoette, had hij al vier nummers geschreven. Ik luisterde ze en was meteen helemaal verkocht. Dit heb ik niet vaak, want ik houd zelf ook ontzettend van muziek schrijven."  

Tori Kelly ft. Kirk Franklin - Never Alone

Het album heeft lekkere uptempo gospelnummers, maar ook pijnlijke nummers vol vragen. Vooral het nummer 'Questions' is ruw en eerlijk: 

What happens when the healing never comes?
Do we stand and curse the heavens
Or lift our hands and feel the sun
The mystery's not clear
Just once, Your voice I'd love to hear
What happens when the healing never comes?

Luister hier het hele album:

"Voor en na de periode waarin ik dit gospelalbum schreef, heb ik ook andere muziek geschreven en opgenomen. Ik kan niet zeggen wanneer, maar jullie mogen er vanuit gaan dat er binnen niet al te lange tijd nog meer nieuwe muziek gaat komen die weer heel anders klinkt dan deze!”

Lees het hele interview hier!

Op de hoogte blijven van nieuwe christelijke muziek en artiesten? Volg ons via Spotify!

Lees meer

Volg ons