14 september 2018

The Springs Church | "De pastor preekt elke week weer alsof er vuur uit de hemel komt"

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met een internationale gast: Daan (20) over the Springs Church in Jacksonville, Florida.

Info

Ontstaan: The Springs Church begon zes jaar geleden met 7 man in een trailer. Sindsdien groeit de kerk razendsnel.  

Doel: Het doel van the Springs church is letterlijk terug te vinden in de Bijbel, namelijk Matheus 28:19: ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen

Leden: 1500 

Dienst: Op zondagochtend zijn er drie diensten. Twee in het Engels en één in het Spaans. Tijdens de dienst staat worship centraal en is er een preek van 40 minuten. 's Avonds is er ook nog een jongerendienst.

Adres: 317 Blanding Blvd, Orange Park, FL 32073, USA 

Hai Daan! Hoe ben je bij the Springs Church terecht gekomen?

“Tot 2,5 jaar geleden bestond mijn leven vooral uit feesten en foute vrienden. Toen kwam ik tot geloof. Ik wilde dit feestleven achterlaten en me volledig op God focussen. Mijn zus had een twee jaar durende bijbelschool in Pennsylvania gedaan en het verlangen om daar ook heen te gaan werd al snel heel groot. In Nederland had ik toch niks meer, behalve familie. Ik voelde dat God mij daar wilde hebben, dus ik ging. Tijdens mijn tijd daar gingen we twee keer op missiontrip naar the Springs Church in Jacksonville. Toen we daar waren zei mijn pastor tegen mij: “dit is de plek waar jij moet zijn”. En zo voelde het voor mij ook. De kerk heeft uiteindelijk zelfs het tweede jaar van mijn studie betaald! Toen gingen alle deuren voor me open, dus het werd echt door God geleid!”

Als je deze kerk in één woord moest omschrijven, wat zou dat dan zijn?

“Authentiek. Het is onze slogan: authentic people trusting Christ (authentieke/unieke mensen vertrouwen Christus). En een kerk als deze zal je niet snel vinden, want we horen niet bij een stroming. We doen alleen wat er in de Bijbel staat. Elevation Worship en Hillsong zingen we veel, maar zonder de show er omheen: geen special effects of gekleurde flitsende lichten.  We vinden dat die lichten vooral afleiden en dat Gods Geest er beter tussen kan komen als we het simpel houden. Er is een band, maar verder is het eigenlijk kaal. Volgens mij zijn we daar best uniek in.”

Wat maakt de dienst voor jou zo tof?

“Eigenlijk alles! De worship is zo oprecht! Soms stopt de band met spelen en is iedereen God aan het aanbidden door te bidden, te zingen of genezing uit te spreken. Supervet om te zien! Daarna is het tijd voor de preek. De pastor preekt elke week weer alsof er vuur uit de hemel komt! Elke week komen ongeveer tien mensen tot geloof, dat is zo gaaf.”

Wat is er voor jongeren geregeld?

“Op zondagavond is er een dienst voor jongvolwassenen, daar komen zo’n 200 jongeren op af. En op woensdagavond is er een worshipmeeting voor de jeugd. We hebben 130 jongeren die dan komen. Een grote club dus!. We beginnen dan met energieke liederen en bouwen dan langzaam af. Dan wordt het diepgaander.  

In de zomer hebben we veel activiteiten voor jongeren, zoals een sportscamp. Daar leren ze verschillende sporten, zoals Cheerleading en American Football. Lekker Amerikaans dus, hahaha! Gelukkig ook gewoon ‘ons’ voetbal en basketbal. Daarnaast vertelt de kinderpastor hen over God en Jezus en bidden ze samen. Afgelopen zomer was de helft al christelijk. Maar van de andere helft heeft zo’n 75% hun hartje ook aan Jezus gegeven door wat de kinderpastor hen leerde!” 

Wat is jouw taak in de kerk?

“Ik ben assistent youth pastor. In het Nederlands dus eigenlijk een soort jeugdleider. Ik help de jeugdpastor en werk dus ook veel met de jongeren. Op woensdag doe ik het intropraatje tijdens de jeugd worshipmeeting. En soms zelfs ik de preek! Dat is vet, want dan kan ik echt het geloof doorgeven. Na de dienst komen vaak jongeren naar me toe om te zeggen dat ik impact maakte. Daar doe ik het voor! Ik zit hier echt op mijn plek en ik ben nog lang niet van plan om terug naar Nederland te gaan.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Lees meer

Volg ons