18 september 2018

OEPS: Wilke stuurt verkeerd spraakbericht naar 2000 BEAM'ers

Met één druk op de knop wordt het spraakbericht gestuurd waardoor 2000 BEAM’ers horen hoe redacteur Bas achter zijn rug om belachelijk wordt gemaakt en wordt gepest door redacteur Wilke. Het is een experiment in het kader van Week Tegen Pesten: Wilke doet alsof ze een spraakbericht wil sturen naar een vriendin over haar collega Bas, die ze ontzettend irritant vindt en waarvan ze de lunch heeft verstopt. Dit bericht stuurt ze "per ongeluk" naar de verzendlijst met BEAM’ers..

Spraakbericht van Wilke

Dit spraakbericht stuur ik "per ongeluk" naar de hele BEAM verzendlijst. Vervolgens wacht ik een paar minuten totdat ik het volgende bericht stuur:

De 'geschrokken' reactie van Wilke

"Ah shit, ik wilde dit spraakbericht naar een vriendin sturen en niet naar de hele BEAM lijst. SORRY!!"

Dit is hoe jullie reageerden:

Er kwamen meer dan honderd reacties binnen in een paar minuten. Ik stond met de hele redactie om me heen verwonderd naar het scherm te staren. Ik zet een aantal reacties voor je op een rijtje:

"Niet aardig"

"hahahahha dit maakt mijn dag!!"

"Het is wel jammer om te horen dat jullie niet zo goed met elkaar kunnen opschieten. Misschien weet God er iets aan te doen?"

"Slecht hoor Wilke, pesten is toch helemaal niet lief!"

"HAHA STUK!"

"Kan gebeuren! En ik heb geluisterd ondanks dat het spraakbericht niet voor mij is beodled. (mijn fout sorry.) Maar eh, misschien moet je z'n lunch gewoon even teruggeven? Da's wel zo aardig lijkt me. Je kunt er altijd wat van zeggen als je hem vervelend vindt ofzo, maar dit is niet leuk om te doen. Dit is gewoon gemeen."

"Wat een naar persoon ben jij! Dit kan echt niet, ga even heel snel zijn lunch terugbrengen!"

"Whahahhaha!!"

"Oei daar ga je, ik vind dat je dit niet kan maken eigenlijk.."

Uitleg appje

Uiteindelijk was het natuurlijk belangrijk om iedereen te laten weten dat we geen hekel aan elkaar hebben. Dus ik stuurde nog een derde appje.

(Wil jij deze appjes trouwens ook krijgen? Voeg dan het nummer 0683673700 dan toe aan je contacten en app BEAM AAN.)

Het is dus de Week Tegen Pesten. Meer artikelen lezen over pesten? KAN HIER!

Lees meer

Volg ons