17 september 2018

LUISTER: Austin French met ongelofelijk fijn debuutalbum

Waar Austin French (24) opeens vandaan komt weet niemand, maar dat hij een fantastische artiest is weet iedereen na het luisteren van zijn debuutalbum Wide Open. Een heerlijk popalbum met nieuwe christelijke muziek en sterke teksten. Waar komt deze man vandaan?

Austin French maakt al zijn hele leven muziek met vrienden en begon op z’n 18e worship te leiden in de kerk in Tifton, Georgia. Twee jaar later besloot hij een gok te wagen en deed hij mee met de Amerikaanse talentenshow Rising Star. Het ging boven verwachting goed en hij schopte het tot in de finale waar hij als tweede eindigde.

Auditie Austin French bij Rising Star

Na deze televisie-ervaring deed Austin veel contacten op in Nashville (dé hotspot voor christelijke muziek en dus christelijke artiesten). Niet lang geleden tekende hij een contract bij Fair Trade Services. Een christelijke platenmaatschappij waar onder andere The Newsboys, MercyMe en Hawk Nelson onder contract staan.

Over het album Wide Open

Austin is niet voor niets in de finale beland van het televisieprogramma Rising Star: Wat een stem heeft die man! Elke noot is zuiver en toch zit er een randje aan zijn stem wat hem heel authentiek maakt. Het album is het resultaat van 3 jaar schrijven en bidden, vertelde Austin aan muzieksite New Release Today. “Ik wil mensen inspireren en mijn leven met hen delen. De mooie momenten en ook de moeilijke momenten.” Dit laatste gebeurt in het krachtige nummer Why God. Als je naar dit nummer luistert voelt het als een persoonlijke worship- en bidsessie met de zanger: "I don't understand why these things happen, but I understand why God I need you. It's why God I run to your arms."  

Het album klinkt modern, energiek en zit vol lekkere beats en sterke teksten. Het doet me op momenten een beetje denken aan Imagine Dragons en OneRepublic. Qua christelijke scene is de muziekstijl het best te vergelijken met Matthew West. Maar ga vooral luisteren, want vergelijken doet het album eigenlijk te kort.

Op de hoogte blijven van nieuwe christelijke muziek en artiesten? Volg ons via Spotify!

Lees meer

Volg ons