17 september 2018

Isa schrijft brief aan alle gescheiden ouders: "Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen"

“Ik ben Isa en deze brief is aan alle gescheiden ouders van Nederland.” De duizenden mensen in de Ziggo Dome zijn muisstil. Isa staat er in haar eentje, maar haar boodschap is niet alleen namens haarzelf. “Met deze brief willen wij jullie laten weten hoe wij ons voelen. Wij zijn de 70.000 kinderen per jaar die op een dag te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan.”

Je voelt de pijn van de kinderen bijna door de brief heen. Isa weet in een paar minuten haarscherp uit te leggen waarom het zo vreselijk moeilijk is als de twee mensen van wie je zoveel houdt, niet meer van elkaar houden “Weten jullie wel hoeveel verdriet we soms stiekem hebben?” In haar brief legt ze niet alleen de pijn bloot, maar ze vraagt ook een aantal dingen van gescheiden ouders. “Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen.” Haar stem klinkt beslist als ze verder leest: “Maak geen ruzie waar wij bij zijn.” Wauw, dit komt binnen!

Lees meer

Volg ons