nooit meer alleen god
21 september 2018

GASTCOLUMN: Nooit meer alleen

Al toen ik nog op de basisschool zat, vond ik het heerlijk om de hele middag een boek te lezen. Ondertussen speelden de andere kinderen buiten. Als ik geen zin had in mijn boek, speelde ik mee, vrienden genoeg.

Nog steeds vind ik het fijn om dingen in mijn eentje te doen. Bang om alleen te zijn ben ik nooit geweest, bang om eenzaam te zijn wel. Wat als alle vrienden om je heen ineens wegvallen? Of als een deel van je familie verhuist naar de andere kant van de wereld? Met wie moet je diepe gesprekken voeren als je de mensen om je heen alleen oppervlakkig kent? En wanneer kan je echt jezelf zijn, als je dat in de klas niet bent? Ik klampte me vast aan de mensen om mij heen, bang om ze te verliezen.

Afgelopen zomer ging ik met twee hele leuke meiden naar de New Wine Zomerconferentie (als je hier toevallig nog nooit van gehoord hebt: het is een christelijk festival dat elke zomer plaatsvindt). Ik had geen flauw idee wat ik ervan moest verwachten, maar besloot van te voren dat ik van elk moment zou genieten. Ik heb zeker van elk moment genoten, maar wat nog veel belangrijker is zijn de levenslessen die ik heb meegekregen.

Als je vrienden het druk hebben of als je hele familie tegelijk op vakantie is, is God er nog steeds.

Op een avond was er een dienst met heel veel worship, de muziek raakte me meer dan anders. Het was alsof God tegen me zei: ‘Je hoeft niet bang te zijn, Ik zal er altijd zijn. Hoe kan je dan ooit alleen zijn?’ Hij opende mijn ogen en vanaf dat moment weet ik dat ik nooit eenzaam zal zijn. Ik weet dat ik op God mag vertrouwen, het maakt niet uit waar ik ben of wat ik doe. Hij zal er altijd zijn.

Als je vrienden het druk hebben of als je hele familie tegelijk op vakantie is, is God er nog steeds. Je kan altijd met Hem praten, als er twintig anderen om je heen staan, maar ook als je helemaal alleen bent. God gaat nooit bij je weg.

Als je ooit het gevoel hebt dat er niemand is die jou écht kent, praat er dan over met God. Hij zal je niet in de steek laten, of uitlachen om wat je te zeggen hebt. Hij houdt van je, ook als je even geen zin hebt in andere mensen om je heen. Je hoeft niet bang te zijn, Hij zal er altijd zijn. Hoe kan je dan ooit alleen zijn?

Lees meer

Volg ons