bizarre studies
7 september 2018

Bizarre studies

De studies PABO, Verpleegkunde, ICT en Social Work leveren geen vreemde blikken op. Het zijn de vier grootste opleidingen op dit moment. Maar er zijn ook een aantal studies die nogal wat familiewenkbrauwen zullen doen fronsen. In Nederland zijn er een paar die wat vreemd overkomen, maar internationaal gaat het nog veel verder.

Toetsen over de Burger King?

Wij halen internationaal juist een beetje dichterbij. Het wordt steeds interessanter om landen te studeren. Denk bijvoorbeeld aan Japanologie (in Leiden) of Amerikanistiek (aan de Radboud universiteit in Nijmegen). Bij deze studies leer je alle ins & outs over de landen. Dus je focust op de cultuur, taal, geschiedenis, religie en al de typische dingen van deze landen. Zou je dan toetsen maken over sushi of de Burger King?

Rood neusje

Heb jij een (rood) neusje voor entertainment? In Rotterdam en Tilburg is de mogelijkheid om een HBO-opleiding Circusartiest te doen. Je komt binnen met een specifieke act en die ga je verder ontwikkelen. Ook leer je basis circustechnieken, zodat je op meerdere posities in de spotlight kan staan. Denk aan eenwieleren, de trapeze en messenwerpen*.

Een hackie?

Op de universiteit van Abertay leer je om te hacken. Het is een echte, legale, erkende opleiding. Vreemd toch? Het gebeurt wel op een ethische manier: being bad in a good way. Toch zorgt deze opleiding wel voor fronsende wenkbrauwen bij je oom op een familieverjaardag: “HEKKEN? Die staan om m’n tuin!”

Jodelahiiiitwie?

De wereld stond pas op de kop van het succes van ‘Walmart yodel kid’ Mason Ramsey. Het Youtubefilmpje is inmiddels ruim 57 miljoen keer bekeken. Raakte jij geïnspireerd? Nou goed nieuws voor je: vanaf dit jaar kan je jodelen studeren in Zwitserland! Maar zorg wel dat je stem superuniek overkomt, want Lucerne university neemt maar 4(!) studenten per jaar aan voor deze opleiding!

Heee, psst!

Altijd al een paardenfluisteraar willen worden? Het kan echt! Deze opleiding is te volgen op de Nottingham Trent university. De officiële naam is ‘Equestrian Psychology and Sport Science’, maar dat is wel echt een mondvol. Natuurlijk leer je wel meer tijdens deze studie, denk aan heel mooi paardrijden en verzorging. Maar wil je je relatie echt van de daken kunnen roepen, dan moet je gaan leren fluisteren.

Houd deze geheim!

Als jij hacken, fluisteren en jodelen niet actief genoeg vindt, moet je het vliegtuig wat verder weg pakken: naar het enige echte Japan. Aan de Mie universiteit in Tsu leer je alles om een ninja te worden! Je krijgt les over heel zacht lopen en ademtechnieken. Ninja's moeten vooral een goed geheugen en communicatieskills hebben, dus reken maar dat dat ook terug komt!

 

 

*don't try this at home

Lees meer

Volg ons