25 september 2018

19-jarige overleeft 49 dagen op zee: “Uit de Bijbel lezen gaf me rust”

Na bijna twee maanden op de Stille Oceaan is de 19-jarige Aldi Novel Adilang uit Indonesië weer terug aan land. Een angstige tijd waar God hem bij heeft geholpen, zo zegt hij.

Terwijl Aldi bezig was met zijn werk op een vissersboot, zo’n 130 kilometer van de kust, begon hij langzaam af te drijven. Aldi spendeerde vervolgens 49 dagen op de open zee, zonder een motor of roeispanen. Na een paar dagen had hij ook geen eten en drinken meer, dus leefde hij van vis uit de zee en zeewater dat hij met zijn t-shirt filterde.

“Aldi vertelde dat hij erg bang was en veel heeft gehuild”, geeft diplomaat Fajar Firdaus aan, "elke keer als hij een groot schip zag, gaf hem dit hoop, maar na 10 schepen bleek dat niemand hem zag.” Aldi dacht dat hij zou sterven op zee, hij overwoog zelfs een paar keer om overboord te springen. Op die momenten las hij uit de Bijbel en dacht hij aan zijn ouders, wat hem rust gaf.

Na 10 verschillende pogingen lukte het Aldi eindelijk om de aandacht van een boot te trekken. Hij sprong van zijn boot en werd binnengehaald door het enorme tankschip, die hem uiteindelijk weer aan de kant bracht. Inmiddels gaat het goed met hem en is hij weer terug bij zijn familie.  

Lees meer

Volg ons