29 augustus 2018

Voor het eerst op kamers? Dit moet je weten!

Een nieuw jaar, een nieuwe start en misschien zelfs wel een nieuw huis? (lees: minikamertje die vol staat met een bed en een ikea-kast). Sta je stijf van angst omdat je voor het eerst het ouderlijk huis gaat verlaten? Of kun je niet wachten om eindelijk je eigen ding te kunnen doen? Hoe dan ook, deze tips kun je als beginnend uitwonend student altijd goed gebruiken.

Studentenvoer

‘Koken’ als je op kamers bent, hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je moeder was dan misschien een culinair genie, in jouw geval is gewoonwateenstudentjesavondseet.nl je beste vriend. En ja, er komt ongetwijfeld een avond dat je alleen maar een zak chips en een pak koekjes als avondmaal wegwerkt. No shame!

(A)sociaal

Je woont (waarschijnlijk) nu eenmaal samen met een hoop mensen, dus het is wel zo leuk om samen eens te gaan eten (+ geld besparen!) of stappen. Maar vergeet ook niet aan jezelf te denken. Je mag best eens een drankje of filmavond afwijzen als je tijd voor jezelf nodig hebt.

Kleine schoonmaak

Tja, ook dit hoort er helaas bij. Maar als jij er nou voor zorgt dat je schoonmaakt als je op het rooster staat, dan doet de rest dat hopelijk ook. Een beetje teamwork is nooit verkeerd.

Forget them not

We weten hoe leuk het is met al je vrienden en huisgenoten in de grote stad, maar vergeet die zielige familie aan het thuisfront niet. Af en toe een bezoekje kan nooit kwaad (wie doet er anders de was?). Zij zitten waarschijnlijk vol spanning te wachten op al jouw vette verhalen.

Oeps, foutje

Denk nou niet dat je alles meteen kunt als je voor het eerst op kamers gaat. Je gaat verdwaald raken terwijl je naar stage fietst, het brandalarm gaat een paar keer af omdat je nog geen chefkok bent en je draagt dat ene shirtje nét iets te lang omdat je niet weet hoe de wasmachine werkt. Boeien!

Geld geld geld

Je hebt ongetwijfeld je armere dagen ertussen zitten. Zorg er wel voor dat je niet al te veel rood staat (of zet die optie gewoon uit). Zo voorkom je dat je vrienden altijd moet afwijzen als ze vragen om een drankje te doen.

Weet jij nog supergoede tips die je moet weten als beginnend uitwonende? Laat het ons weten!

Lees meer

Volg ons