1 augustus 2018

Dit is waarom vervelen supergoed voor je is

Terwijl je vol zelfmedelijden al veertien keer zuchtend en steunend van houding bent veranderd op de bank, en alle tv-zenders bij langs bent gezapt omdat je vrienden allemaal aan het werk zijn en het te warm is om iets te ondernemen, koester dan dit moment. Vervelen is helemaal niet zo slecht voor je, en dit is waarom.

De eerstvolgende keer dat je uit je neus zit te eten, blijf dat dan vooral even doen (of een iets minder goor alternatief). Grijp niet meteen naar je telefoon om de laatste Insta-posts of YouTube-video’s te bekijken. Saai? Absoluut. Maar ook heel goed voor je. Want als je even niks te doen hebt, ontstaat er ruimte in je hoofd. Hierdoor word je creatiever en ontstaat er extra rust. Even ruimte maken is écht goed voor je.

Al laat je maar je mobiel even liggen als je vriendin in een restaurant even naar de wc gaat, dat ‘vervelen’ is heel gezond! Dat jij in je eentje aan tafel zit, betekent niet dat je er zonder telefoon uitziet als een loner.

Naast de rust die je ervan ondervindt, word je dus ook lekker creatief. Je gaat namelijk al snel proberen om manieren te verzinnen om je níet meer te vervelen. Bovendien is het heel handig om je te vervelen als je het superdruk hebt. Hierdoor krijg je meer overzicht in je schema. Al deze voordelen bij elkaar zorgen uiteindelijk zelfs voor meer geluk in je leven! Dus: als je dit leest omdat je je stierlijk verveelt, goed bezig! Leg die telefoon nu maar weer even weg..
 

Lees meer

Volg ons