Kerksnoep tijdens de preek
12 augustus 2018

Deze 5 snoepjes doen het altijd goed in de kerk

Het geluid van het orgel sterft langzaam weg. Als een heuse Pavlov-reactie loopt het water je in de mond. Gelukkig zie je dat er aan het einde van de kerkbanken al beweging is. Een hand zakt geruisloos in een handtas en tovert hét perfecte preekvoer tevoorschijn. Een rol snoep. Wij zetten de top 5 kerksnoepjes voor jou op een rij!

1. Voor de frisse adem

Ook al ben jij niet degene die op de kansel staat te preken: een frisse adem kan nooit kwaad! Vooral oma is erg gesteld op de klassieke Wilhelmina pepermunt. Het is een wonder dat haar kunstgebit nog niet is gebroken door het harde snoepje!

2. Pretty in pink

Een zachtere variant dan maar: Mentos! Stiekem doe je een schietgebedje dat het roze snoepje precies bij jou uitkomt. Een drop-variant: ook oké. Zolang je maar niet op die gele of oranje units hoeft te sabbelen.

3. Verkouden?

Kriebelhoest van hier tot de kansel? Zorg dat je Stophoest bij je hebt. Wel zo fijn voor de predikant.

4. Onder de plak

Voor de lange snoeper: Wherter’s Original of Rolo’s. De een nog plakkeriger dan de ander. Hier kom je de preek wel mee door!

5. Fruit...

…ella. Hoe zoeter, hoe beter! De vierkante rol wordt doorgegeven. Verpakkingsmateriaal genoeg! Eerst het buitenste papiertje en dan moet het ontmantelen van het blokje gekleurde suiker nog beginnen. Wees voorbereid op geïrriteerde (of jaloerse) blikken van je buren.

Lawaai in de kerk

Welk snoepje hoort volgens jou ook écht in dit rijtje thuis? Laat het ons weten!

Lees meer

Volg ons