16 augustus 2018

Ask BEAM’ers Anything: Wat maakt iemand mooi?

‘Echte schoonheid van binnen’ maar hoe zit het dan met ‘liefde op het eerste gezicht'? We vroegen BEAM’ers via Instagram: wanneer is iemand mooi?

Van de 1496 die reageerden op onze vraag, vinden 126 BEAM’ers uiterlijk belangrijker als het gaat om schoonheid. Het grootste deel, 1370 jongeren, zegt toch vooral naar het innerlijk te kijken om te bepalen of iemand mooi is.

Waarom uiterlijk?

“Natuurlijk kijk ik eerst naar het uiterlijk, maar dan vooral naar iemand gezicht, of iemand er vrolijk en gezellig uitziet. Dan ga ik een gesprek aan, dan is innerlijk belangrijk.”

“Beide factoren, uiterlijk en innerlijk spelen een rol in mooi zijn.”

“Iemand is mooi als hij/zij er verzorgd uitziet. Dus als je er van de buitenkant af mooi uitziet. Maar daarnaast is het niet nodig om jezelf aan te passen om mooi te zijn.”

Waarom innerlijk?

“Ik vind iemand mooi als hij of zij zichzelf durft te zijn. Ik houd echt niet van meiden die elke avond bij wijze van spreken 5 kilo afvallen omdat ze hun make-up eraf halen! Gewoon jezelf is al mooi genoeg.”

“Ik heb lang gestruggled met het idee van mooi zijn tijdens mijn eetstoornis. Maar innerlijk is belangrijker, uiterlijk komt erbij. Zo viel ik voor mijn verloofde, voor wie hij was en ja, ook is hij ongelooflijk mooi.”

“Ik vind dat ware schoonheid en zelfwaarde zou moeten komen van God, en niet van kleding, make-up of sieraden (1 Timotheus 2:9-10).”

“Wanneer het innerlijk goed is, komt dit tot uiting aan de buitenkant. Wanneer je jezelf bent ben je het mooist. Het is niet voor niks be-you-tiful.”

“Iedereen is mooi op zijn manier. God heeft ons niet gemaakt om te laten zeggen: kijk, die is veel mooier dan die. God heeft ons gemaakt om van elkaar te houden om wei zijn. Uiterlijk maakt niks uitmaakt, als je innerlijk mooi en echt is kom je overal!”

Je bent (volgens jullie) mooi als je…

…ogen stralen

…lekker jezelf bent

…straalt

…er verzorgd uitziet

…lacht

…een knap gezicht hebt

…echt de liefde van God uitstraalt

Wil jij de volgende keer ook antwoord geven? Volg ons op Instagram (EOBEAM) en bekijk onze stories. 

TEKST: IVANNE SANTING

Lees meer

Volg ons