Zo herken je een moederskindje
18 juli 2018

Zo herken je een vaders- of moederskindje

Stiekem heb jij de pubertijd al achter je gelaten en zet je langzaam stapjes naar het volwassen leven. Op jezelf gaan wonen, je eigen wasjes draaien, zonder ouders op vakantie… Ook jouw vrienden lijken het nest te verlaten. Maar er zit er altijd wel eentje tussen die zich heel zelfstandig gedraagt, maar ondertussen het liefst elke dag bij paps en mams op schoot kruipt. Een echt moeders-/vaderskindje dus!

1. Shop till you drop

Terwijl jij al vanaf je 15e kleedgeld kreeg, gaat vriend Pieter nog regelmatig met zijn moeder op stap. Zijn kledingkast ligt vol met nette polo’s en overhemden, gecombineerd met degelijke schoenen en een kekke kaki. En het ergste van al? Pieter trekt ’s ochtends alleen de kleren aan die zijn moeder al voor hem heeft klaargelegd…

Mams kledingstijl

2. Kluskoning

Je hebt sinds kort een vriendinnetje en bent dolverliefd! Elke dag doe je je best om op nieuwe manieren indruk op haar te maken. En laat zij nou net middenin een verhuizing naar een studentenkamer zitten: dé kans om jouw kluskunsten te tonen. Je stroopt je mouwen op, pakt de boor en haalt nonchalant een hand door je manen. Dat lampie hangt in no time aan het plafond. “Klaar?” vraag je stoer. Ze kijkt je aan en pakt haar telefoon. “Hé pap, kluskoning van me! Zeg, hoe hang ik eigenlijk een lamp op?” AU!

3. Thuisthuis

Hoera, het is eindelijk weekend! Hét moment om lekker uit te slapen en een avondje op stap te gaan in jouw studentenstad. Iedereen uit jouw vriendengroep is wel voor een avondje dansen te porren, maar Jeroen is vanaf vrijdagmiddag nergens meer te bekennen. Het schijnt dat hij druk is met zijn coole bijbaantje. Maar jij weet wel beter: Jeroen zit gewoon met pappie op de bank herhalingen van Top Gear te kijken.

Veilig naar papsie toe

4. #fitgirl

Laura’s lunch ziet er elke dag Insta-waardig uit. Strak verpakt, gezond en met een twist. Waar haalt ze de tijd vandaan om het maaltje ’s ochtends vroeg zo perfect in elkaar te bouwen? Ook vandaag kijk je jaloers naar haar met avocado belegde toast en rode bietensalade. Dit keer valt je echter wat anders op: een briefje. “Smikkel er maar lekker van, grote meid! xx mama.” HA!

5. Handje vasthouden

Met een dikke wang zit je in de wachtkamer van de tandarts. Altijd een leuk uitje… Maar dan wordt je aandacht aangenaam afgeleid. Jouw oudere neef Brian komt binnen, op de hielen gevolgd door zijn moeder: tante Sasha. Hij grijnst vanwege je opgeblazen gezicht. Snel besluit je een praatje met tante Sasha te maken, in de veronderstelling dat ze ook in de wachtkamer blijft. Maar dan zie je Brian ongeduldig ronddrentelen. “Kom je nog?” sist hij haar toe. Je tante trekt een sprintje, geeft hem een aai over zijn bol en samen lopen ze de behandelkamer in. Wie het laatst lacht (als een boer met kiespijn) lacht het best, toch?

Mama houdt handje vast

Lees meer

Volg ons