Hillsong United in Jeruzalem
19 juli 2018

WAUW! Hillsong worshipt op de Tempelberg in Jeruzalem

Massaal worshippen op de Tempelberg in Jeruzalem: Hillsong United deed het! Vorig jaar reisden de aanbidders af naar Israël en sinds kort kunnen wij ook vanuit Nederland meegenieten met het prachtige concert. Kijk en luister hier hoe het beroemde lied ‘Hosanna’ uit volle borst wordt gezongen. KIPPENVEL!

I see the king of glory
Coming on the clouds with fire
The whole earth shakes, the whole earth shakes
I see His love and mercy
Washing over all our sin
The people sing, the people sing

Hosanna, Hosanna, Hosanna in the highest
Hosanna, Hosanna, Hosanna in the highest

Help!

Hosanna: we zingen het regelmatig, maar wat betekent het eigenlijk? Johannes is een van de discipelen die schrijft over de intocht van Jezus in Jeruzalem: het moment waarop deze uitroep klonk. Hij beschrijft een grote menigte die palmtakken voor de nieuwe koning neerlegt. Ze roepen: “Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer, de koning van Israël.” (Johannes 12:13) Hosanna betekent ‘Red ons!’ of ‘Help nu!’. Hoe bijzonder is het om deze woorden opnieuw te horen in de stad waar Jezus als koning werd onthaald!

Lees meer

Volg ons