27 juli 2018

Voor het eerst naar het buitenland op vakantie: “Hier heb je geen Albert Heijn om de hoek."

Vakantie in Nederland vs. vakantie in het buitenland. Bradley kon deze vergelijking dit jaar goed maken. Met familie en vrienden ging hij voor het eerst buiten Nederland op vakantie. “Die vakantiebeleving is ook wat waard."

Nederland: leuk en goedkoop

Vóór dit jaar waren de vakanties voor Bradley en zijn familie aardig vanzelfsprekend. “Voorgaande jaren zijn we altijd in Nederland op vakantie gegaan. We hadden een seizoensplek om de hoek, we konden dus altijd naar de camping in Brabant. Jarenlang hebben we hier in weekenden en in vakanties gestaan.”

Heeft deze manier van relaxen ook zijn voordelen? Volgens Bradley absoluut: “Deze vakanties waren niet alleen heel leuk, maar ook hartstikke goedkoop. En het fijne aan een Nederlandse vakantie is het feit dat je altijd vrienden en familie kunt uitnodigen en dat je (bijna) iedereen kunt verstaan. Bovendien durfden mijn ouders en zusjes nooit te vliegen, dus dit was voor ons een perfecte optie.”

Van Brabant naar Turkije

Inmiddels heeft de familie van Bradley geen seizoensplek meer en dus werd het tijd om een nieuwe vakantie te plannen. “Samen met vrienden besloot ik dit jaar om toch écht op vakantie te gaan. Terwijl ik een ticket boekte richting Turkije, zag mijn moeder dat dit eigenlijk toch best wel betaalbaar was. Zij wilden dit jaar zelf richting Frankrijk rijden, maar dit was bijna net zo duur. Op dat moment begon het bij hen ook te kriebelen.”

Geen Turkse Albert Heijn

Ondanks de vliegangst werd de keuze om naar Turkije te gaan snel gemaakt. “Mijn moeder zei: ‘we moeten gewoon boeken, dan kunnen we ook niet meer terug.’ Op dit moment zijn we met z’n allen in Turkije en we hebben het ontzettend naar onze zin. Natuurlijk was Nederland ook leuk, maar ik miste daar wel het echte vakantiegevoel. In Turkije ben je echt even weg, het is een hele andere cultuur. Hier heb je geen Albert Heijn om de hoek. Het is fijn om er echt even tussenuit te zijn. Mijn ouders bespaarden geld door in Nederland op vakantie te gaan, dat is natuurlijk ook heel handig. Maar deze vakantiebeleving is ook wat waard.”

Volg ons