25 juli 2018

Thais voetbalteam gaat uit de grot nu het klooster in

Je zou zeggen dat de elf jongetjes uit het Thaise voetbalteam dat een paar weken terug uit de grot werd gered, meteen weten wat ze gaan doen: tijd doorbrengen met familie én hun favoriete sport beoefenen. Maar niets is minder waar, de elf jongens gaan namelijk het klooster in.

Vandaag scheren de jongens hun hoofd kaal en komen ze negen dagen tot bezinning. Net zolang als ze in de grot opgesloten zat. Samen met hun familieleden zijn ze tot dit besluit gekomen. Ook de coach sluit zich bij de groep aan. Het is in Thailand heel gebruikelijk om dit na een heftige gebeurtenis te doen, voornamelijk om respect te tonen richting de doden - in dit geval is dat de overleden duiker. Maar ook het tonen van dankbaarheid voor de enorme reddingsactie beweegt de jongens om stil te zijn. Eén van de jongens gaat niet mee, hij is christelijk.

Hoewel het team een uitnodiging kreeg van Manchester United om bij een voetbalwedstrijd te komen kijken, hebben de jongens in plaats daarvan dit bijzondere besluit gekomen. 

Lees meer

Volg ons