esther verloor haar broer daniel verdronken
11 juli 2018

Esther (16) verloor haar broer Daniël (21)

Bijna drie jaar geleden verloor Esther (16) haar broer Daniël (21). De grote klap kwam een jaar later. In een gastblog vertelt Esther hier openhartig over: ‘Hij was mijn voorbeeld! Een broer of zus verliezen, is een stukje van jezelf verliezen, heb ik ontdekt. Alles werd anders in mijn leven.’

Broer vermist

Nadat mijn broer Daniël op 5 Augustus 2015 overleed, was de wereld voor mij ineens heel raar. Mijn broer was vermist en er is een week naar hem gezocht. Hij is gevonden in de gracht, verdronken. We weten nog steeds niet wat er precies is gebeurd en hoe hij is overleden. Dit is voor ons als familie heel frustrerend.

‘De eerste paar weken vond ik bijna gemakkelijk, tenminste, in vergelijking met wat daarna ging komen.’

Afleiding

De eerste paar weken vond ik bijna ‘gemakkelijk’ om met de situatie om te gaan. Tenminste, in vergelijking met wat daarna ging komen. Iedereen was de hele tijd om ons heen. Familie en vrienden zijn liefdevol en geven afleiding. Ondertussen moesten we van regelen.

Een paar weken later werd het verlies voor mij anders. Mensen bleven langer weg en ze vroegen ook minder hoe het gaat.  Ook ging ik gelijk alweer naar school, zonder dat ik echt gerouwd heb. We wilden alles zo normaal mogelijk laten zijn. Gelukkig heb ik mijn lieve ouders en mijn andere broer. We zijn een hechte familie.

Na het eerste jaar zonder mijn broer, kwam het gemis ineens keihard bij me binnen. Het was alsof alles in mijn lichaam pijn deed. Ik keek altijd tegen mijn grote broer op. Hij was mijn voorbeeld en beschermde me altijd tegen alles. Een broer of zus verliezen, is een stukje van jezelf verliezen, heb ik ontdekt. Alles werd anders in mijn leven.

Lees verder bij onze collega's van Ik Mis Je.

Lees meer

Volg ons