27 juli 2018

Biblebelt City Guide: Waarachtig Werkendam!

Fort Altena

Megavet: in Werkendam vind je een groot fort, omringd met een mooi natuurgebied. Fort Altena was bedoeld om aanvallen vanuit het zuiden tegen te houden. Nu er geen aanvallen meer zijn, is het er goed toeven. Het hele jaar door kun je het gebied rondom het fort te voet, per fiets of kano verkennen. Heb jij in de zomermaanden ook zoveel zin om te picknicken in de natuur? Bij Fort Altena kun je een picknick in het natuurgebied boeken, hoe chill!

Shoppen is keihard werken(dam)

Kleding, elektronica en boeken: alles kun je vinden in de winkels van Werkendam. Is shoppen niet jouw ding? Geen zorgen, er zijn genoeg cafés en restaurants om een lekker hapje te eten of een verkoelend drankje te doen. Denk je op zondag lekker te kunnen shoppen en een terrasje te pakken, dan heb je het mis. De winkels zijn op zondag namelijk gesloten.

Wandelen naar Werkendam

Een wandelpad van 145 kilometer lang (!) verbindt het Brabantse dorpje met Weesp. Het Waterliniepad loopt door een prachtig natuurgebied in verschillende steden. Gelukkig hoef je niet alles te lopen, want de wandelroute is voorzien van trein- en busstations. Vergeet je blarenpleisters en OV niet.

Kerkendam

Op zondag zijn dan wel de winkels gesloten, je hoeft je niet te vervelen. Gereformeerd, hervormd en evangelisch, Werkendam heeft het allemaal. De dorpskerk van Werkendam bevindt zich aan de Kerkstraat. Even een geschiedenislesje: in 1952 werd deze kerk opnieuw opgebouwd, nadat het gebouw uit de vijftiende eeuw werd opgeblazen in de tweede Wereldoorlog. Ten oosten van de kerk ligt een grote vijver, die ontstond bij een dijkdoorbraak van de Werkensedijk. Aan de Kerkstraat staat de kerk De Bron en verderop in het dorp is de derde kerk te vinden: de Biesboschkerk. Iene-miene-mutte...

Op safari in de Biesbosch

Voor safari’s hoef je echt niet naar Afrika. Natuurpark het Brabantse Biesbosch kent verschillende broedvogels, zoogdieren en sinds 1988 zelfs bevers! Je kunt er musea en tentoonstellingen bezoeken over de geschiedenis van de Biesbosch, of op avontuur met de kano tussen de laaghangende takken (mind your head). Tip: neem dat waterdichte tonnetje mee en stop je smartphone erin. 

Woon jij ook in een ontzettend christelijk dorp / christelijke gemeente die we moeten bezoeken? Lachen! Stuur ons informatie (beamredactie@eo.nl) en wie weet komt jouw dorp binnenkort in deze rubriek voorbij. 

Lees meer

Volg ons