9 juli 2018

9 superchille ideeën om de warmte te overleven

Gelukkig (of helaas) is de zon een paar dagen achter de wolken verdwenen en hebben we even op adem kunnen komen. Toch komen er ongetwijfeld weer hete zweetdagen aan. En wat te doen als je niet kunt slapen, doorweekt aankomt op school of niet meer weet wat je met jezelf aan moet? We’ve got your back!

1. Ga buiten werken

Buiten is het vaak beter uit te houden dan in het stinkend hete lokaal/kantoor. Trommel al je klasgenoten of collega’s op, sla desnoods het brandalarm in, lok iedereen naar buiten met een opblaasbaar zwembad. Grote kans dat je dan ook nog minder hard hoeft te werken door de warmte!

2. Sokken in de vriezer

Heb je het superwarm in bed? Hou je sokken onder de kraan, leg ze een paar uur in de vriezer en trek ze ’s avonds aan. GENIETEN! P.s. een koud washandje op je gezicht kan ook wel helpen.

3. Warm kopje thee

Het allerlaatste waar je zin in hebt: warme thee of koffie. Maar je lichaam koelt wel lekker af na deze versnapering. Je lichaam denkt: “jeetje wat warm!” en je hebt het meteen lekker cool (ofzo).

4. Rustaaagg

Tranquillo tranquillo. Hoe drukker je je maakt over de warmte, hoe heter je het krijgt. Zit je straks nog harder te zweten, wordt niemand blij van.

5. Wordt een kluizenaar

Als je al je gordijnen, ramen en deuren dichthoudt, komt er ook geen warmte naar binnen. En zo kun je tenminste onverstoord de hele dag Netflix kijken als een echt holbewoner.

6. Lekker niks doen

Omdat het zo warm is, moet je leven als mensen in warme landen. Hoera voor het tropenrooster! Tussen 12.00 en 16.00 moet je zo weinig mogelijk ondernemen. Laat dit maar even aan je baas lezen.

7. Never not eating

Oke vooruit, misschien niet écht schransen. Maar het is wel handig om goed te blijven eten als je het warm hebt (ook al eet je het liefst misschien niks). Neem iets vaker een tussendoortje dan anders. Appeltje hier, ijsje daar. Nom nom nom.

8. Ga boodschappen doen

In de supermarkt is het altijd superkoud. Als je de hele dag boodschappen doet heb je het ook niet warm.

9. Gooi je dekbed uit het raam

Wat heb je nou aan zo’n warme deken met 30 graden. Slaap maar gewoon lekker onder je dekbedovertrek óf onder niks.

Throwback! Deze dingen deed je toen je het als kind warm had.

Lees meer

Volg ons