9 juli 2018

7 tips om genoeg water te drinken

“Heb je al water gedronken? Ga dat dan nú doen.” Deze quote komt zo ongeveer dagelijks voorbij op de redactie. En dan met name tussen Wilke en mij. Wij zijn niet bijzonder goed in het drinken van water en moeten elkaar continu herinneren om bij te tanken. Herken jij dit ook als geen ander? Deze tips helpen je om genoeg vocht binnen te krijgen deze zomer.

1. Neem al-tijd een flesje mee

Jep, zo simpel kan het zijn. Het is 100 keer makkelijker om je vocht op pijl te houden wanneer je een flesje water bij je hebt. Nog beter: een fles waar je de dop niet vanaf hoeft te draaien. Zo min mogelijk moeite, zoveel mogelijk drinken.

2. Water app

Mocht je niet continu een collega, vriend, moeder om je heen hebben die je erop wijst om water te drinken, dan is een app nooit verkeerd. Apps als Water Time Pro of Daily Water helpen je de hele dag herinneren om even naar de kraan te lopen. De apps houden precies bij hoeveel water je op een dag moet drinken, heb je ook nog een doel om naartoe te werken!

3. Voeg een smaakje toe

Niet iedereen geniet van een koud glas kraanwater. Want ‘het smaakt nergens naar’. Gelukkig bestaan er genoeg middelen om dit probleem te verhelpen. Stop bijvoorbeeld eens citroen of fruit in je flesje. Of probeer water met een smaakje uit de supermarkt. Opties genoeg!

4. Koffie en thee

Je hoeft heus niet de hele dag aan een flesje te lurken. Als je liever een kop thee of een goede bak koffie drinkt (met mate) telt dat ook weer mee.

5. Altijd vullen

Als je veel drinkt, moet je waarschijnlijk heel vaak naar de wc. Vul elke keer je flesje als je naar de wc gaat. Easy peasy!

6. Koop een mooie fles

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het helpt als je een vette waterfles aanschaft. Dat is een stuk beter dan dat halfvergane plastic flesje die je al weken gebruikt.

7. Drink tijdens werk

Ben je bezig voor school, hard aan het werk of kijk je een film? Zorg er dan voor dat je water bij de hand hebt. Je bent op dit moment zo afgeleid dat je een fles leeg hebt voor je er erg in hebt!

Terwijl jij je flesje vocht wegtikt, lees dan vooral even deze zomerse verhalen.

Lees meer

Volg ons