nicole weider christen geloof model
15 juni 2018

Supermodel Nicole Weider stopte haar carriere om tienermeisjes af te helpen van onzekerheid

Nicole Weider werkte acht jaar als succesvol lingeriemodel. Ze liet het modellenleven achter zich en werd een volgeling van Jezus. Ze richtte een online gemeenschap op voor tienermeisjes. “Ik voelde me nooit perfect genoeg.”

Nicole droomde ervan, net zoals veel andere meisjes, om een succesvol model te worden. Haar droom kwam uit toen ze de leeftijd van achttien bereikte en een contract tekende bij een modellenbureau. Ze deed vooral veel fotoshoots in lingerie. Zo staat het welbekende lingeriemerk Victoria’s Secret op haar curriculum vitae. Hier werkte ook de Nederlandse Doutzen Kroes.

'Ik kon het niet geloven'

Het maken van een kerstcommercial van Victoria’s Secret veranderde Nicole’s leven. Ze werkte als ‘a body double’. Dit houdt in dat er foto’s van haar werden gemaakt waarbij het leek alsof ze een bekend Victoria’s Secret model was. De assistent van de fotograaf toonde haar hoe hij de foto’s van de modellen photoshopte. Hij maakte iemands nek langer, heupen smaller en verwijderde sproetjes. “Ik kon het niet geloven. Hier was ik, in dezelfde ruimte als vrouwen waar ik mijn hele leven tegenop had gekeken, en ze waren prachtig als persoon. Maar de foto’s werden zo digitaal veranderd, dat ik alle meisjes die de catalogus bekeken, wilde vertellen wat ik zag.”

Lees verder bij onze collega's van Eva.

Lees meer

Volg ons