spiderman helpt doodzieke kinderen
4 juni 2018

Spiderman bezoekt 10.000 doodzieke kinderen: "Voor een lach"

"Deze kinderen vasthouden terwijl ze hun laatste adem uitblazen, is het meest kwetsbare wat je mee kunt maken". Ricky Mena (34) bezoekt doodzieke kinderen, verkleed als Spiderman, om hun nog even te laten glimlachen. Wat een held!

"Ik heb zoveel gedaan in mijn 34-jarige leven. Gesport, hard gewerkt, muziek gemaakt en uiteindelijk werd ik Spiderman voor zieke kinderen, overal ter wereld." Vertelt Ricky Mena aan Lovewhatmatters.com. "Alles begon toen ik 2014 bij mijn vrienden Kristin en Michael op de bank moest slapen, omdat ik geen geld meer had. Op een avond ergens in juni viel ik in slaap en toen kreeg ik een droom dat mijn leven voor altijd veranderde: op weg naar Dromenland werd ik begroet door mijn oma, die een paar maanden eerder overleden was.

Ze legde een arm om mij heen en zei dat ze me iets wilde laten zien. Een film waarin een Spiderman naar een kinderziekenhuis liep werd op de lucht geprojecteerd. De Spiderman bracht de kinderen plezier met grappen, speelgoed en selfies maken. De gezichten van de kinderen gloeiden van plezier! Verward door de beelden vroeg ik aan mijn oma wat dit met mij te maken heeft. Ze keek me serieus aan en zei: 'Dit ben jij en wanneer je wakker wordt, ga je dit doen.' "

spiderman ricky mena bezoekt doodzieke kinderen

Droom van God

"Toen werd ik wakker op de bank. Via internet vond ik een spidermanpak voor 1400 dollar. Dat had ik niet, maar ik wist dat ik dit moest doen. Toen zag ik buiten mijn auto staan en zonder nadenken had ik hem binnen 24 uur verkocht. Ik gebruikte het geld om een kleinere auto en het spidermanpak te kopen. Terwijl ik op mijn pak aan het wachten was, mailde ik elk ziekenhuis in Californië. Allemaal zeiden ze 'nee' door mijn gebrek aan ervaring met kinderen. Dat ontmoedigde, maar toch wist ik dat God wilde dat ik dit ging doen en niets zou mij daarvan weerhouden. Dus, in oktober 2014 kreeg ik eindelijk mijn spidermanpak. Mijn vrienden en ik konden niet geloven hoe echt ik eruit zag.

Ik had nog helemaal niet aangekondigd wat ik wilde doen, maar het petekind van iemand die ik kende lag doodziek in het ziekenhuis. Ze vroeg of ik langs wilde gaan. Het ziekenhuis zei dat ik niet langs mocht komen, maar de moeder van het kind zei: "Werk je voor het ziekenhuis of voor God?" Ik antwoordde "God!" Daarna ben ik gegaan en de lach van het jongetje bracht mij tranen. Toen wist ik helemaal zeker dat ik dit mijn hele leven moest gaan doen en ging ik nog meer doodzieke kinderen bezoeken."

Spiderman maar toch kwetsbaar

"Dit werk is mijn passie en ik ben tot het uiterste gedreven om het te kunnen doen. Maar, ik zal nooit opgeven deze kinderen te helpen en hun verhalen te delen. Kinderen vasthouden tijdens hun laatste adem, ik zal me nooit kwetsbaarder voelen. Elk ander moeilijk moment in het leven valt dan weg. Mijn leven is van hun en de reis gaat verder!"

Bron: Lovewhatmatters.com
Foto's via Facebook van Spiderman: Heart of a Hero

Lees meer

Volg ons