22 juni 2018

Lecrae dropt nieuw album: 'Let The Trap Say Amen'

Elke vrijdag verschijnt er nieuwe (christelijke) muziek op Spotify. BEAM zoekt, luistert en selecteert de beste muziek voor jou. Deze week lichten we het nieuwe album van rapper Lecrae voor je uit. Wat vind jij ervan?

Let The Trap Say Amen - Lecrae & Zaytoven

Lecrae laat zich niet in een hokje stoppen. Hij is christen en hij is rapper. Een christelijke rapper wil hij niet genoemd worden: "Ik maak muziek voor iedereen." Nog geen jaar geleden bracht hij zijn album 'All Things Work Together' uit, die op nummer 3 terecht kwam in de Amerikaanse hitlijsten. Met 'Let The Trap Say Amen' komt Lecrae met nieuw materiaal. Hij werkt samen met producer Zaytoven. 

Het album bevat, zoals je kunt verwachten van Lecrae, een sterk staaltje storytelling. Lecrae bespreekt maatschappelijke thema's en neemt Amerika onder de loep. Hij schrijft muziek voor de 'Traps': inwoners van achtergestelde en vergeten wijken. Dit is wat hij hier zelf over zegt:

“When you hear the term ‘trap music’ you most likely think of an ode to drugs, dealing, money, and mayhem. But truthfully, the production sets the scene first,” he wrote. “Dope boys want to rap over a particular soundscape. Zaytoven, Metro Boomin, and Murda Beatz, amongst others, provide that. There was a trap beat before anyone glorified trap life over it and there are more stories from the Trap that have yet to be told […] Don't judge a book by its cover. The trap does more than say ‘Aye.’ It says ‘Amen.’” (DJBooth)

De wat ons betreft beste nummers zijn de single Get Back Right en By Chance. Ook het persoonlijke Only God Can Judge Me is krachtig. Hier maakt Lecrae duidelijk dat iedereen van alles kan vinden, maar dat het hem niets doet en hij blijft doen wat hij wil doen als artiest. 

 

Elke week de nieuwste christelijke muziek luisteren? Volg de afspeellijsten van EOBEAM op Spotify!

Lees meer

Volg ons