media - eo-jongererendag 2018
28 mei 2018

Wat vonden andere media van de EO-Jongerendag 2018?

Wij vonden het natuurlijk één groot feest ter ere van God, maar wat vonden andere media van de EO-Jongerendag 2018? Opvallend: ze zijn allemaal superpositief! Iedere mediabedrijf noemt trouwens wel andere bezoekersaantallen, haha. Een overzicht:

Algemeen Dagblad (AD) over het huwelijksaanzoek

Het Algemeen Dagblad (AD) richtte zich op het romantische huwelijksaanzoek tijdens de EO-Jongerendag, dat tijdens het open podium plaatsvond. Presentator en radio-dj Joram Kaat gaf mensen in de zaal kort de gelegenheid om het publiek toe te spreken, toe te zingen of iets anders te doen. Toen de cameraman met zijn statief de ruimte scande, viel zijn oog geheel toevallig op het bijzondere aanzoek. Joram Kaat had slechts dertig seconden om daar bij stil te staan, maar dat was genoeg om de hele zaal enthousiast te krijgen. De duizenden bezoekers klapten en floten op hun vingers. Voor de onbekende heer in kwestie, die inmiddels op zijn knieën was gegaan, kwam het verlossende antwoord al snel. Jessica zei volmondig ja. ,,Gefeliciteerd!'", riep Joram Kaat door de microfoon. (hele artikel vind je op AD.nl)

NOS op 3 vertelde over christelijke artiesten

Prachtig artikel over christelijke artiesten en hun impact bij NOS op 3. Op de 44ste EO-Jongerendag staan deze artiesten voor bijna 20.000 tieners in het Gelredome in Arnhem. "Ik luister ook wel 'normale' muziek", zegt Jan (19), "maar daar gaat het vaak over seks en drank. Christelijke muziek gaat over echte dingen, waar ik zelf ook over nadenk."

@NOSkort maakte een filmpje op de EO-Jongerendag en sprak Joram

Toffe getuigenissen op het instagram-account van NOSkort!

RTL Nieuws over de hitte (binnen en buiten stadion)

Ook het RTL Nieuws schreef een artikel over de EO-Jongerendag. Niet alleen buiten was het zaterdag warm, ook binnen in het GelreDome in Arnhem, op de EO Jongerendag, hing ,,een warme, gemoedelijke sfeer", zegt een woordvoerder van de omroep. Rond de 20.000 christelijke jongeren waren daar getuige van muziek, samenzang en sprekers, met als thema Walk on Water.

Nederlands Dagblad ging verder in op de preek van spreker Miriam Swaffield

‘Jezus redt je niet ván de storm, maar wel ín de storm’... Die boodschap kregen een kleine 20.000 jongeren afgelopen zaterdag te horen tijdens de EO-Jongerendag.

De Gelderlander vond het indrukwekkend en sprak een vrijwilliger

Meer dan 20.000 jongeren uit het hele land en zelfs daarbuiten maakten zaterdag de reis naar GelreDome voor de 44ste editie van de EO-Jongerendag. Daar gingen geloof en muziek in een spetterende show hand in hand. Terwijl binnen de voeten van de vloer gaan en er ook fanatiek wordt meegezongen met opwekkingsliederen geeft Rita van den Hoek buiten op de gang de laatste instructies aan de vrijwilligers die op de tribunes een oogje in het zeil houden. De 45-jarige Kootwijkerbroekse is zelf ook vrijwilliger en geeft als vakhoofd leiding aan de jeugdige collega's. ,,Dit is mijn vijftiende jaar en ik ben er via mijn ouders ingerold. Mijn moeder, broer en schoonzus zijn ook als vrijwilliger actief, het is voor ons een jaarlijks hoogtepunt.’’ (lees hier het hele artikel)

Lees meer

Volg ons