Meer dan 6.000 gezinnen schoon drinkwater dankzij jou
30 mei 2018

TUSSENSTAND: Meer dan 6.000 gezinnen schoon drinkwater dankzij jou!

Tijdens de EO-Jongerendag is er tijdens de collecte meer dan €30.000,- opgehaald voor een project van hulporganisatie TEAR in samenwerking met EO Metterdaad. Met dit geld wordt er in Oeganda een waterproject gefinancierd waardoor meer dan 6.000 gezinnen direct toegang hebben tot schoon drinkwater. Een geweldige opbrengst voor het werk van TEAR!
schoon drinkwater voor iedereen

‘Wij hebben de vrijheid overal schoon drinkwater te halen!’

Het verhaal van Doreen en Jouvllet, twee Oegandese meisjes, staat symbool voor de duizenden mensen in Oeganda geen schoon drinkwater hebben. De 2 meiden lopen dagelijks 4 uur om van hun huisje in de bergen naar het waterrijke dal te komen. Na een korte film over het leven van Doreen en Jouvllet zei Joram: ‘‘Ik vind het heel bijzonder dat we nu een moment hebben om iets te doen voor onze leeftijdsgenoten die met zoiets simpels uren bezig zijn. Wij hebben de vrijheid om een EO-Jongerendag te vieren. Wij hebben de vrijheid overal water te halen, zoveel als we willen. Maar in Oeganda is het er niet!  En wij hebben de mogelijkheid om daar vandaag iets te veranderen!’’

Voor €5,- een gezin helpen!

Een gezin in Oeganda heeft voor €5,- een jaar lang schoon drinkwater. Dat betekent dat er door de collecteopbrengst van €30.000,- meer dan 6.000 gezinnen in Oeganda een jaar lang schoon drinkwater hebben!

Geven kan nog steeds. Wil jij ook schoon drinkwater mogelijk maken voor Oegandezen? Geld geven kan gemakkelijk via iDeal!

Lees meer

Volg ons