Tips examen Wiskunde (vmbo) en Geschiedenis (havo/vwo)
15 mei 2018

Dit moet je weten over het examen Wiskunde (vmbo) en Geschiedenis (havo/vwo) van vandaag!

De examens zijn bijna begonnen. Superspannend! Vandaag staan onder andere Wiskunde (vmbo) en Geschiedenis (havo/vwo) op het examenprogramma. En wat is er fijner om op het laatste moment nog een paar tips te krijgen? Precies, dat dachten onze vrienden van NOS Kort ook. Daarom maakten zij de examenspreekuren: de dag voor je examens nog even vragen stellen aan een professionele docent.

Examen Wiskunde (vmbo)

1. Wees goed uitgerust en zorg voor een goede lunch. 

2. Laat je niet gek maken! Kom je er niet gelijk uit? Ga door naar de volgende opdracht en kom later bij de vraag terug.

3. Heb je een vraag beantwoord? Kijk nog eens goed naar je antwoord. Is het logisch?

4. Berekeningen, berekeningen en nog eens berekeningen! Schrijf alles wat je moet uitrekenen op. Daar krijg je punten voor.

5. Zorg ervoor dat je spullen op orde zijn. Twee pennen, twee potloden, kleurtjes, rekenmachine (goed ingesteld;DEG) en geodriehoek.

Examen Geschiedenis (havo/vwo)

1. Lees de vraag goed door. Dat is bij Geschiedenis extra belangrijk. Zoek woorden eventueel op als je ze niet begrijpt - je mag een woordenboek meenemen.

2. Herhaal de vraag in je antwoord.

3. Het examen gaat op chronologische volgorde, dat is een goed geheugensteuntje.

4. Onderstreep wat je moet doen in de vraag en onderstreep de belangrijkste delen van de bron. Dit werkt als een goed geheugensteuntje.

5. Denk bij bronvragen aan de zes W's en de H : Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom, Welke en Hoe.

Check hier nog even wanneer de examenspreekuren van NOS Kort zijn. Nog een handige tip: check even de syllabus van examenblad. Die vind je voor wiskunde hier en voor geschiedenis hier (havo) en hier (vwo).

Lees meer

Volg ons