Reclameliedjes van vroeger
1 mei 2018

Deze oude reclameliedjes krijg je ONMOGELIJK uit je hoofd

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze christelijke kindertijd. Van zingen met Elly en Rikkert tot de pepermuntrollen uit elkaar scheuren in de kerk: alles komt voorbij. Vandaag blèren we mee met bekende reclameliedjes van vroegâh. Ken jij deze nog?

1. Iedereen! DubbelFrisss!

Voor sommigen zal de DubbelFrisss-reclame averechts hebben gewerkt. Want na het drinken van het zoete drankje verschijnt er spontaan een klein, swingend mannetje op de schouder van de acteur. Hij moedigt aan om los te gaan, lekker te dansen en vooral: ZOENEN, ZOENEN, MAAK ME GEEEEK! Vrij intens. Maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. Een slokje van de dubbel frisse drank en je krijgt er een gratis cheerleader bij! Wel eentje met een liedje dat niet uit je hoofd te krijgen is...

2. Het hagelt hagelslag, hoera!

“Het hagelt, het hagelt!” Was deze reclame maar realiteit. Een bui waar je niet chagrijnig van wordt, maar met open mond doorheen wil rennen. Het liedje roept in eerste instantie pesterij-associaties op (‘naaaanananaaaana, ikke weet het beter’), maar ontpopt zich uiteindelijk tot een muzikaal hoogstandje. Er zit namelijk zelfs modulatie in…!

3. Onbegrijpelijk lekker

De makers van de Haribo-reclame zijn minder creatief geweest. De kreet “onbegrijpelijk Haribo” klinkt wel zes keer en dan ook nog eens zonder al te veel melodie. Gelukkig articuleert de acteur wel erg duidelijk. Al zwemmend door een snoepjesbad drukt hij zijn verbazing uit over de zoetigheid: “Haaaaaaaa-RI-BO! Onbegrijpelijk lekker!” Begrijp jij er iets van?

4. Leeeeeeeeo

Voor Milka kan het niet veelzijdig genoeg zijn! Iedereen wordt opgetrommeld: Tarzan, een Amerikaans basketbalteam, melkmeisjes, padvinders en indianen. Want: iedereen komt als je Leo roept. Wie Leo is, dat mag Joost weten. Hoe dan ook staat zijn naam overduidelijk centraal: “Leeeeeeeeo, Lee-ee-ee-oooo.”

5. Paula de koe

Op de beat van koeienbellen rapt een groepje kinderen erop los. “Die Paula is een koe, die zegt niet alleen BOE!” De diepere laag van deze tekst is ver te zoeken, maar catchy is het wel! Toch is het vrij duidelijk dat de laatste zin van het liedje puur geschreven is om de boel goed te laten rijmen: “Vanille, choco, choco, vanille: voor gekke Paula met haar brillen.” Wél een schattig meisje. Oh, en over nostalgie gesproken: deze reclame was op tv toen Dr. Oetker nog gewoon Dr. OEtker heette. Goede tijden…

6. Twee kleuren in een potti

Onmisbaar in deze lijst van herinneringen is de reclame van Duo Penotti. Wie kent het niet? “Duo Penotti, twee kleuren in een potti!” Maar is de rest van de tekst je ooit opgevallen? “Het glijdt in je strotti, ook bij Harri Potti”… Een ding wordt in ieder geval duidelijk: met de chocopasta kun je lekker van twee gekleurde walletjes eten.

Nog meer nostalgie momentjes? Kijk dan hier!

Lees meer

Volg ons