26 mei 2018

Deze mensen maakten de EO-Jongerendag mogelijk

Wie zweten er om de EO-Jongerendag tot een succes te maken? BEAM laat zien wie er achter de schermen aan deze heerlijke dag meewerken!

Leon (60), Traffic Support

“Ik werk bij Traffic Support en moet de calamiteitenbaan vrijhouden, zodat niemand zijn auto daar parkeert. Normaal regel ik altijd het verkeer. Dit is mijn eerste EO-Jongerendag. De sfeer is heel lieflijk. Ik zie het hier heel positief. Er zijn alleen maar lieve mensen. Als ik hier volgend jaar word ingezet, wil ik dat zeker weer. Ik word hier heel enthousiast van.”

Luuk (28), schoonmaker

“Ik ben schoonmaker en zorg ervoor dat het buiten lekker proper blijft. Dit is mijn vierde jaar op een rij dat ik schoonmaak op de EO-Jongerendag. Ik geef mezelf bewust op, als ik weet dat het er weer aankomt. Iedereen is hier altijd heel netjes en laat het schoon achter. Ik hoef niet super hard te werken. Mensen spreken elkaar hierop aan. Bij de standjes houden ze er vaak veel rekening mee. Ik vind het tof om te zien hoe mensen hun geloof belijden en hoe jongeren erin staan. Vorige jaren kon je opschrijven wie Jezus voor je was. Ik vond het heel leuk om te kijken wat mensen opschreven.”

Willem (53), praktisch medewerker

“Vandaag ben ik praktisch medewerker. Ik sta achter de informatiebalie, schrijf de nieuwe leden in en regel het stemmen voor de BEAM Awards. Vanavond help ik mee met het opruimen van alle spullen. Ik werk al zeven jaar als vrijwilliger op de EO-Jongerendag. Vroeger ging ik er zelf heen, maar ik vind het leuk om in contact te blijven met de jongeren. Het is geweldig.”

Joram (24), presentator

“Ik presenteer de EO-Jongerendag. Het is supervet om hier te zijn! Het is een enorm voorrecht om onderdeel te zijn van zoiets groots. Echt gaaf om met zoveel jongeren ons geloof te vieren. Zo’n groot feest waar God centraal staat, I LOVE IT.”

Mark (52)

“Vandaag werk ik als hulpverlener. We helpen mensen voornamelijk mensen die flauwvallen en maken wondjes schoon. Ik ben al sinds 2002 hulpverlener op de EO-Jongerendag. Ik vind het mooi om te zien dat jongeren ergens in geloven en het met elkaar delen. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Elk publiek is anders en daar stel ik mij op in. Het is fijn om zorg te dragen en dat mensen gezond en wel naar huis kunnen.”

Riny (57)

“Ik ben de enige vrouwelijke beveiliger op de EO-Jongerendag. Ik moet mensen tegenhouden die niet in een bepaald gebied mogen komen, zoals backstage. Mijn taak is om ze te controleren op de bandjes. Straks moet ik mijn collega’s aflossen. Op dat punt wordt weer uitgelegd wat ik dan moet doen. Het is het tweede jaar dat ik hier ben. De sfeer is leuk en gezellig. Als het voor hun een feestje is, dan is het een feestje voor mij!”

Floor (23)

“Ik ben van het team 'Praten & Bidden'. Mijn taak is om nazorg te verlenen via WhatsApp. Ik heb bij stichting Chris gewerkt en daar chatte ik ook met jongeren. Vandaag zit ik achter WhatsApp om jongeren te bemoedigen en vragen te beantwoorden. Vandaag gaat het er echt om dat ze hun ei kwijt kunnen. Ze mogen hun verhaal vertellen en even gehoord worden. Het is spannend, maar ook fijn om voor iemand klaar te staan. Ik wil een stukje rots in de branding voor iemand zijn.”

 

 

Folkert (26), fotograaf

“Ik fotografeer vandaag voor de EO-Jongerendag op het buitenterrein. Ik maak portretten van de bezoekers. Op de EO-Jongerendag hangt een hele fijne, gemoedelijke sfeer en het is leuk om al die verschillende mensen vast te leggen.”

Martin (46), bandjescontrole hoofdingang

“Vandaag mag ik met mijn collega’s de bandjes bij de hoofdingang controleren. Hier komen de relaties en artiesten langs. Het controleren is heel leuk en gezellig. Ik ben nu zestien jaar vrijwilliger. Vroeger ging ik altijd naar de EO-Jongerendag als bezoeker. Ieder jaar geef ik mezelf op als steward. De samenwerking met het GelreDome is altijd goed.”

Ton (53), projectmanager live audio

“Ik ben projectmanager live audio en regel het geluid in GelreDome. Ik zorg ervoor dat de spullen op locatie komen en stuur de jongens van het geluid aan. Ook check ik of de microfoons werken en alle artiesten de juiste microfoon hebben. Ik doe voornamelijk de voorbereidingen. Zo’n dag als vandaag is bijzonder.”

 

Beeld: Maud B Photography

Lees meer

Volg ons