18 april 2018

Zó zien bekende Bijbelse plaatsen er nu uit…

Bethlehem, Golgotha, Ninevé: de meest bekende Bijbelse plaatsen werden in de kinderbijbel prachtig afgebeeld. Weet je nog hoe het er ongeveer uitzag? Think again. Want zó zien deze Bijbelse locaties er nu uit.

1. Golgotha

Misschien wel één van de meest bijzondere plekken in de bijbel, de plek waar Jezus stierf. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze plek prachtig intact zou worden gehouden. Inmiddels staat er een kerk om herdenkingen in te houden.

2. Bethlehem

Ook al zo’n belangrijke plek, daar waar Jezus geboren werd. Uiteraard staat er geen kribbe meer zoals we dat uit de kinderbijbel gewend zijn. Allesbehalve dat zelfs, op de plek waar hij waarschijnlijk geboren is, ligt nu een grote gouden ster en hangen verschillende kaarsenhouders. Ook deze bezichtiging in de Geboortekerk in Jeruzalem, heeft wat weg van een attractiepark. Je staat er vaak minstens een half uur voor in de rij.

Bijbelse plaatsen 2

3. Ninevé

“Jona, jona, ga naar Ninevé!” Jona die zei nee, maar wij kunnen de plek waar hij uit de vis werd gespuugd inmiddels ook niet meer bezoeken. De stad is vervangen door de stad Mosul in West-Irak. De afgelopen jaren is dit helaas een enorm slagveld geweest. Drie jaar lang is de stad bezet door IS, afgelopen jaar is het weer teruggewonnen. In deze strijd zijn een hoop doden gevallen en er is nog maar weinig van de stad over. 

Bijbelse plaatsen 3

4. De plagen van Egypte

Waarschijnlijk hebben de tien plagen plaatsgevonden in de stad Pi-Ramesse in Egypte. Er is nog wel het één en ander aan Egyptische ruïnes te vinden, maar het is zeker geen veel bezochte plaats in het land.

Bijbelse plaatsen 5

5. Het graf van Jezus

Mensen willen graag iets tastbaars overhouden als het aankomt op geschiedenis. Hoewel er verschillende plekken zijn waar het graf van Jezus te bezoeken is, is het nog altijd niet écht gevonden. Maar voor het gevoel kun je wel de Grafkerk in Jeruzalem bezoeken. Ook al is dit waarschijnlijk niet het echte graf én kun je soms een enorme rij verwachten.

Bijbelse plaatsen 5

6. Getsemane

Je weet wel, de plek waar Jezus God vroeg om het allemaal aan hem voorbij te laten gaan. Deze plek zou dan wél weer zo in de kinderbijbel passen. Dit beeld klopt wel aardig, toch?

Bijbelse plaatsen 6

7. De Olijfberg

Deze berg komt geregeld voor in de bijbel. Jezus was er te vinden met zijn discipelen, vlak voordat hij uitgeleverd werd. Tegenwoordig is ook dit een vrij toeristische plek, maar wel één met een prachtig uitzicht over Jeruzalem.

Meer bijbelweetjes en informatie vind je hier!

Bijbelse plaatsen 7

Lees meer

Volg ons