12 april 2018

"Ik postte uit pure ellende maar een leuke vakantiefoto"

De perfecte belichting, een prachtig blauwe zee op de achtergrond, opblaasflamingo erbij. Resultaat: 140 likes op Instagram. Maar wat gebeurde er eigenlijk écht op deze ‘perfecte’ vakantie, dit gezellige festival of die geweldige middag met vrienden?

Voordat de foto voor Instagram werd gemaakt, stapte je misschien net in een kwal, of had je schreeuwende ruzie met je vriendin om het restaurant waar jullie gingen eten. Verschillende mensen (waaronder wijzelf) vertellen hoe imperfect het verhaal achter de post op Instagram was. Vandaag deelt redacteur Wilke haar foto en haar verhaal. Een hilarische foto van een fantastisch vakantie op het eiland Fuerteventura. Toch? 

De Instagrampost

Waar is deze foto gemaakt?

"Op het eiland Fuerteventura, één van de Kanarische eilanden. Het hoort bij Spanje." 

Wie heeft de foto gemaakt?

"De moeder van de vriendin waarmee ik daar op vakantie was."

Wat is het échte verhaal achter de foto?

"De foto zelf is echt. Het was een hilarisch moment omdat ik net hiervoor met open mond naar de zee stond te staren. Ik vond het zo mooi dat ik helemaal niet doorhad dat er een golf dichtbij kwam en mijn schoenen bijna werden meegevoerd. Met een harde gil wist ik mijn schoenen nog net te redden. De vriendin met wie ik op vakantie was zag alles gebeuren en moest (terecht) ontzettend lachen.

Super leuke foto, super leuk verhaal. Wat alleen niet helemaal eerlijk is, is het moment waarop ik deze foto postte. Ik was alweer een paar weken terug van vakantie en voelde me de hele dag al super rot. Alles ging verkeerd, ik voelde me takke eenzaam en heb zeker een uur gehuild omdat ik niet snapte (nog steeds niet trouwens) waarom mensen van wie ik houd niet beter worden. Ik had uiteraard geen zin om deze kwetsbare informatie met mijn online vrienden te delen, dus toen heb ik maar een blije throwback vakantie foto gepost. Ik vind de foto nog steeds fantastisch, maar het liet nou niet bepaald zien hoe ik me op dat moment écht voelde.”

Wat voor foto had je geplaatst als het zo realistisch mogelijk had moeten zijn?

"Dan had ik geen throwback van mijn vakantie geplaatst, maar een foto waar ik in mijn pyjama met betraande ogen op mijn bank zit. Zou wat minder vrolijk zijn, maar tenminste wel eerlijk." 

Heb jij ook een mooie Instagram- of Facebook-foto waar stiekem een bizar, hilarisch of beschamend verhaal achter zit? Laat het ons weten! Stuur een mail naar beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Lees meer

Volg ons