Wizzy en Woppy kinderprogramma
3 april 2018

Het kinderprogramma Wizzy & Woppy was je ergste nachtmerrie

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze christelijke kindertijd. Van zingen met Elly en Rikkert tot de pepermuntrollen uit elkaar scheuren in de kerk: alles komt voorbij. Vandaag gaan we het hebben over Wizzy & Woppy. De engste muizen van kindertelevisieland. Ken jij ze nog?

Het was vijf uur, je had net braaf de hele middag buiten gespeeld, over een uur werd het eten geserveerd en nu was het eindelijk zover: je mocht maar liefst een heel uur TV kijken! En er is niets zo fijn als het terugkijken van je favoriete kinderseries. Toch waren niet alle programma’s een genot voor het oog. Want wat was er raarder dan het programma Wizzy en Woppy?!

Vier volwassenen in dierenpakken in een kooi. Mocht je het programma nog nooit gezien hebben: ja, het is precies zo raar als het klinkt. De pakken waren zo onrealistisch dat zelfs een vijfjarige er nog doorheen keek. Ook de maskers van de vier waren nogal vreemd. We waren al doodsbang voor de plaaggeest in Bassie en Adriaan, maar deze – zogenaamd lieve – wezens hadden daar met hun bolle wangen verdacht veel van weg.

Wizzy en Woppy plaaggeest

Wizzy en Woppy

Wizzy en Woppy was een kinderserie geproduceerd door Studio 100. De eerste aflevering werd uitgezonden op 30 augustus 1999 en er zijn in totaal 100 afleveringen gemaakt. Muizen Wizzy en Woppy woonden samen met schildpad Dongo en Papegaai Kasha in de dierenwinkel. Op het moment dat eigenaar Bram het pand verliet, kwamen de vier uit hun kooitjes om samen de meest vreemde dingen te ondernemen. De twee muizen hadden als doel om de andere dieren zoveel mogelijk te treiteren. En oh ja, ze konden allemaal niet praten, wat resulteerde in een vaag (en lichtelijk irritant) gebrabbel. Hierdoor werd het geheel op de één of andere manier nóg enger. Om nog maar te zwijgen over het geweldige introliedje. Brace yourself, na het zien van deze video zing je de hele dag ‘WIZZY WIZZY WOPPY WOPPY BONGO BONGO KASHA KASHAAA!’.

Zin in nog meer nostalgie-momentjes waarbij je gelijk gaat meezingen of een verlangen krijgt naar je kinderjaren? Klik hier

Lees meer

Volg ons