5 april 2018

Dit is waarom een SAAI leven een LEUK leven is

Zongebruinde Instagram-benen die uit een Thaise hangmat steken. Joram die voor de zoveelste keer het geluid van gillende meiden in ontvangst mag nemen op het Gelredome-podium. Vrienden met de nieuwste iPhone X terwijl jij met een degelijke Huawei rond sjokt. Er zijn genoeg situaties waarin we stikjaloers kunnen worden op het spannende, avontuurlijke en interessante leven van de ander. Tijd om daar verandering in te brengen. Wij presenteren u: een ode aan het gewone leven!

1. Zalige nachtrust

Ieder mens gaat lekker op structuur. Geen overvolle agenda met het ene feestje na het andere, maar gewoon uit school of werk lekker eten, een boek lezen en naar bed. Ja, nachtrust is belangrijk! Dus wees vooral niet jaloers op die vriend die #yolo (lees #fomo) Instafoto’s maakt vanuit een hangmat in de jungle van Guatamala. Want in jouw vertrouwde bedje hoef je je tenminste niet druk te maken om de malariamuggen die op de loer liggen en een regenseizoen waar je u tegen zegt. Trusten!

2. Money, money, money

Een wild, YouTube-waardig leven kost bakken met geld. Muziekfestivalletje hier, dinertje daar… Allemaal overbodige luxe! Ontdek de chef in jezelf en leef je eens uit in de keuken. Maak de uitdaging nog groter door te koken met de goedkoopste producten uit de plaatselijke supermarkt. Met een karaoke-set en een groepje vrienden sluit je de avond gemoedelijk, maar dolgelukkig af.

3. Fashionably late

Hip zijn is met de mode meegaan. Doe je dat niet? Dan vindt de maatschappij je saai. Maar daar zijn wij het dus eventjes niet mee eens! Mode heeft maar een beperkte houdbaarheidsdatum. Het item dat je net hebt gekocht, wordt door fasionvloggers alweer als “ZO gisteren” bestempeld. Bovendien loopt met jou de halve wereld in deze kleding rond, wat het tot een eentonig geheel maakt. Dus WIE is hier nu saai? Trek voortaan lekker de kleding aan die jij leuk vindt!

4. Relativeren kan je leren

We kunnen op de grootste beroemdheden jaloers worden. Want zij hebben toch alles? Geld, aandacht, status, eeuwige jeugd, stapels coole vrienden... Maar uiteindelijk zit geluk daar niet in. Daarom kunnen we wel wat relativeringsvermogen gebruiken. Wist je dat zelfs Justin Bieber zich ongelukkig voelt?

5. Maar Jezus dan?

Jezus’ leven lijkt vol te zitten met reizen, avonturen, vrienden en wonderen. En dat zat het ook! Maar vergeet niet dat hij het grootste deel van zijn leven kind, tiener, scholier en timmerman is geweest in het kleine Nazareth. Jezus hield zich niet bezig met de nieuwste mode, het geld op Zijn bankrekening, een indrukwekkende Instagram feed en andere first world problems. Waar Jezus het meest ontevreden over was? Onrecht, leugens. En verder rustte Hij in de armen van Zijn Vader. “Voor wie tevreden is met wat hij heeft, is het geloof grote winst” (1 Timoteüs 6:6)

Knoop dit dus goed in je oren als jij je met je huisje-boompje-beestje bestaan weleens een saai wezen voelt. Laat het los! Bovendien is avontuur ook prima te vinden in je eigen dorp of stad. Ga eens random rondfietsen, bezoek een andere kerk, neem een nieuwjaarsduik in oktober, schilder een zelfportret, lees weer eens de Donald Duck en val ’s avonds tevreden in slaap. Want onthoudt: less is more.

Lees meer

Volg ons