30 april 2018

De beste uitvinding ooit: WhatsAppen met gifjes

We maken ruzie via WhatsApp en zeggen welterusten. We vragen of het eten al klaar is en vertellen onze diepste geheimen. We spreken misschien zelfs meer via onze vingers dan met onze mond. Dit doen we met afkortingen, emoticons, perfecte timing en ‘nietszeggende’ woorden. In deze rubriek helpt BEAM je de ongeschreven regels van WhatsApp te begrijpen.

Gifjes in WhatsApp, een absolute zegen als je het mij vraagt. Want hoe kun je anders op perfecte wijze je emoties uiten? Toch is het niet voor iedereen een geweldige uitvinding. Vraag je oma maar eens om het juiste gifje uit te zoeken. En je moeder heeft geen idee wat je haar nu weer voor raar filmpje opstuurt. Dit herkennen we allemaal aan het gif-gebruik in WhatsApp.

1. Opa en gifjes

Je bent zó trots op je opa dat hij gifjes kan versturen. Hij moet alleen nog even leren hoe het precies werkt.

Jij: “Hee opa, voelt oma zich alweer wat beter?”
Opa:

Whatsapp met gifjes

2. Groepsapp geheimtaal

In een groepsapp vol oudere mensen (vader, moeder, opa, oma) weten jij en je broer alleen wat die gifjes betekenen. Altijd handig die geheimtaal. Je oma zal hooguit vragen: “Wie is die mevrouw op de video?”

Whatsapp met gifjes

3. Gesprekken met gifjes

De beste gesprekken zijn gif-gesprekken. Helemaal als ze perfect kloppen. NOOIT MEER TYPEN!

Whatsapp met gifjes
Whatsapp met gifjes
Whatsapp met gifjes
Whatsapp met gifjes
Whatsapp met gifjes
Whatsapp met gifjes

4. Weinig woorden

Ook altijd handig als je geen tijd hebt om een heel verhaal te typen. Je vriendin weet meteen wat je bedoelt als je haar dit stuurt in de sportschool.

Whatsapp met gifjes

5. Glitterplaatjes

Je tante bedoelt haar gifjes altijd heel goed en is heel trots op zichzelf. Maar ze voegen niet echt iets toe. Dit had misschien ook met woorden gekund tante Janneke. Maar lief is het wel!

Whatsapp met gifjes

6. Lekker lachen

Soms volstaat een simpele ‘hahaha’ gewoon niet. Dat kan duidelijker jongens! Een gifje zegt soms nou eenmaal meer dan duizend woorden.

Whatsapp met gifjes

7. Cheer up

Naast alle emoties die je met de gifjes kan delen, is het ook gewoon handig om iemand een hilarisch gifje te sturen wanneer diegene even een oppepper nodig heeft. Bijvoorbeeld één van de volgende!

Whatsapp met gifjes

Nog meer herkenbare, hilarische, irritante WhatsApp-momenten bekijken? Je vindt ze hier!

Lees meer

Volg ons