Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
Arie Boomsma terug bij de Evangelische Omroep EO
26 april 2018

Arie Boomsma terug bij de EO met jongerenprogramma

Arie Boomsma was gisteravond te gast bij RTL Late Night om te praten over het tienjarig bestaan van tijdschrift L’HOMO. Arie werkte toen mee aan een fotoshoot. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat hij kon vertrekken bij de EO. Dit vertrek leverde veel media-aandacht op. Nu komt Boomsma terug om jongeren in de knel te helpen!

Arie Boomsma en jongeren

De EO en Arie Boomsma willen jongeren in de knel, vaak op zoek naar identiteit en erkenning, een platform bieden. In een hernieuwde samenwerking willen ze daar een nieuwe invulling aan gaan geven. “We zijn allebei ouder en wijzer geworden, en kijken met een positief gevoel zowel terug als vooruit”. Dit stellen de EO en Boomsma in een gezamenlijke reactie.

Lees meer bij onze collega's van Visie

Arie Boomsma over zijn terugkeer

Dit zijn de foto’s die tien jaar geleden werden gemaakt voor @lhomo Ik zocht bij mijn toenmalige omroep, de EO, al een tijdje naar een format of andere mogelijkheid om iets te doen met de spanning tussen geloof en homoseksualiteit. Toen de makers van @linda mij vroegen of ik mee wilde werken aan dit nieuwe blad, zei ik meteen ja. Bij de foto’s zou een interview komen waarin ik uitleg dat geloof en homoseksualiteit wel degelijk samen gaan. Dat ik in een god geloof die geen onderscheid maakt tussen mensen, maar van iedereen houdt, precies zoals zij of hij is. Omdat we bij de omroep hadden afgesproken grote media uitingen altijd eerst te overleggen, werd ik nog voor het blad uitkwam geschorst. Een paar maanden niet op tv, niet op de radio, geen interviews. En hoewel dat dus echt bij mijn eigen beslissing begon, was dat toch ook het begin van mijn vertrek bij de EO, waar ik met veel plezier had gewerkt. Die gebeurtenis en de media hetze er omheen zijn bepalend geweest voor mijn tv carrière. Bij de KRO maakte ik in de jaren daarna seizoenen van Uit de Kast, Hij is een zij, Flikker op en andere series en uitzendingen over gender en seksualiteit. De kern is altijd weer een moment dat iemand zelf beslist het roer om te gooien, zichzelf te zijn, open en vrij. Televisie over dat soort momenten, die thema’s, maak ik het allerliefst. Ze gaan over de tijd, en over hoe wij omgaan met mensen die een ander pad kiezen dan wijzelf. Ik ben de @lhomo dus dankbaar. Maar de EO ook. Daar maken ze inmiddels ook sterke programma’s over deze onderwerpen. En onder hun vaandel is dat direct spannend. En relevant. Het is een mooie club, waar ik veel aan te danken heb. Het 10-jarig jubileumnummer van @lhomo wordt morgen gepresenteerd. fotografie: @demarcdegroot Styling: @mrvanheel Visagie: @benjaminpuckey

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden