23 april 2018

7th Heaven was je christelijke lievelingssoap

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze christelijke kindertijd. Van zingen met Elly en Rikkert tot de pepermuntrollen uit elkaar scheuren in de kerk: alles komt voorbij. Vandaag blikken we terug op de ultieme christensoap van vroeger: 7th Heaven. Ken je deze nog?

Misschien moest je GTST en Onderweg Naar Morgen wel afzetten van je ouders. Maar HALLO, we hebben toch wel een soap nodig in ons leven? De ideale (en door ouders gedoogde) vervanger? 7th Heaven natuurlijk! Niets zo onschuldig als deze aandoenlijke serie.

Het was een perfect, bijna jaloersmakend gezin: de familie Camden. Vader Eric was dominee van een protestantse kerk. Samen met zijn vrouw Annie en hun vijf (uiteindelijk zeven) kinderen woonden ze in California. Matt, Mary, Lucy, Simon, Ruthie en de tweeling Sam en David (zien we hier een patroon in namen?), vormden samen een kneuterig en gezellig huis vol. Uiteraard vulde hond Happy dit geheel nog even extra aan. De serie ging vooral over de standaard kwaaltjes binnen een gezin en de activiteiten die Eric in de kerk deed. En dan is er natuurlijk ook nog de aanstekelijke themesong. Kun jij hem nog meezingen?

Drama? Dat kende de familie Camden niet. Hoewel, ook in deze soap werd er wel eens iemand op overdreven wijze aangereden. Mary!!

De meiden die 7th Heaven keken waren uiteraard smoorverliefd op Matt, de jongens hadden natuurlijk een crush op Mary. We know you’re out there. Zo kon je lekker een sexy poster van Jessica Biel boven je bed hangen. Onder het mom van: ‘Het is maar een onschuldige serie’. Oh ja, en onze moeders keken stiekem mee voor vader Eric, a.k.a. Stephen Collins. Voor iedereen die af en toe nog steeds droomt van zijn 7th Heaven-liefde: zó zien de acteurs er tegenwoordig uit. Voel je je al oud?

Eric Camden (Stephen Collins)

Eric Camden (Stephen Collins)

Annie Camden (Catherine Hicks)

Annie Camden (Catherine Hicks)

Matt Camden (Barry Watson)

Matt Camden (Barry Watson)

Simon Camden (David Gallagher)

Simon Camden (David Gallagher)

Mary Camden (Jessica Biel)

Mary Camden (Jessica Biel)

Lucy Camden (Beverly Mitchell)

Lucy Camden (Beverly Mitchell)

Ruthie Camden (Mackenzie Rosman)

Ruthie Camden (Mackenzie Rosman)

Sam Camden en David Camden (Lorenzo Brino, Nikolas Brino)

Sam Camden en David Camden (Lorenzo Brino, Nikolas Brino)

Wil je meer nostalgie? Klik dan hierrrr!

Lees meer

Volg ons