5 april 2018

5 dingen die je kunt doen wanneer je de enige christen bent

“Ga jij elke zondag naar de kerk? Ik wist helemaal niet dat je zó christelijk was.” Dit heb je ongetwijfeld weleens gehoord, maar wat zeg je hier nou op? Het kan soms lastig zijn wanneer je de enige christen in je vriendengroep bent, of geen christelijke collega’s hebt. Weet je even niet meer wat je moet? We know the feeling. Wij helpen je een handje met de volgende tips.

1. Spread the word

Het is misschien niet altijd makkelijk, maar wees gewoon eerlijk. Je nieuwe vriendengroep zal het vast wel begrijpen wanneer je vertelt dat je christelijk bent. Ze gaan niet voor niets met je om, toch? Het zal je misschien verbazen, maar de meeste mensen vinden het juist ontzettend interessant! Mag je de rest van de dag lekker op de praatstoel zitten.

2. Wees lekker jezelf

Het feit dat de mensen om je heen niet gelovig zijn, betekent niet dat jij je anders hoeft te gedragen. Doe vooral geen dingen waar jij je niet goed bij voelt. Vind je dat moeilijk? Je kan altijd aan God vragen of hij je hierbij helpt!

3. Here zegen deze spijzen amen

Wil je op school of werk bidden voor de lunch? Dat mag! Doe je dit liever in stilte? Top. Gooi jij graag je handen in de lucht? Doen. Bid je liever als je thuis bent? Helemaal goed. Je hoeft het niet te verstoppen, maar je hoeft er ook niet mee te koop lopen als je je daar niet prettig bij voelt.

4. Evangelist op de werkvloer

Misschien heb jij juist het gevoel dat je als christen anderen continu moet vertellen over jouw geloof. Dit is een geweldige instelling, maar maak het jezelf niet te moeilijk. Jij bent ook maar mens. Wil je toch graag over je geloof praten? Breek het ijs bijvoorbeeld met een christelijke mop (een beetje zelfspot kan geen kwaad, toch?).

5. Ga naar de kerk

Naar de kerk gaan is leuker dan je denkt. Het is namelijk best wel relaxed als je één keer in de week omringd wordt met mensen die hetzelfde voelen en geloven als jij. Zij begrijpen de christelijke termen, jouw struggles of juist geluksmomenten. Een kleine boost in je geloof is nooit verkeerd!

Toch op zoek naar christelijke vrienden? Hier hebben we wat tips!

Volg ons