dominee mishandeld rhenoy god
8 maart 2018

Zwaar mishandelde dominee zit nu in rolstoel: "Ik voel me gelukkig"

"Hoe verdrietig alles ook is, toch ben ik gelukkig. Ik voel me geworteld in God." Dat laat de zwaar mishandelde dominee uit Rhenoy weten. Door de mishandeling is ze deels verlamd geraakt en zit ze nu in een rolstoel. Ze wil met Pasen terug in de kerk zijn. Wat een veerkracht!

In november raakte dominee Ebi Wassenaar ernstig gewond tijdens een mishandeling. De dominee van het dorpje Rhenoy (Geldermalsen) werd na een afspraak met de pianostemmer in de kerk, uren later dodelijk gewond door haar vriendin gevonden op de vloer in de hal van de kerk. De verwondingen aan het hoofd van Wassenaar waren hevig. Een forse bloeding onder haar schedel bedreigde haar leven. Verschillende operaties volgden. Deze hebben haar leven gered. Er is nog niet precies bekend wat er is gebeurd, de rechtszaak begint op 27 maart.

Zelf vertelt ze: "‘Hoe verdrietig alles ook is, toch ben ik gelukkig. Soms heb ik nare flashbacks. De start van het proces van de mogelijke dader, later deze maand, rakelt alles weer op. Maar ik ben blij er nog te zijn. Het meeleven van zoveel mensen raakt me diep. De toewijding en zorg van mijn vriendin helpen me enorm. Het geloof geeft me hoop. Met Pasen hoop ik weer in de kerk te zijn. Ik voel me geworteld in God."

Bron: Protestantse Kerk
Beeld: Rijksmonumenten

Lees meer

Volg ons