week zonder vlees nederland nationale doe mee
5 maart 2018

Week zonder vlees: doe jij mee?

Het is de nationale week zonder vlees! Op initiatief van De Hippe Vegetarier Isabel Boerdam gaat heel Nederland een week lang proberen om zonder vlees te leven. En het mooie: de supermarkten werken mee! Al het vegetarische 'vlees' in de aanbieding. Hieronder vind je een aantal BEAM-artikelen met verschillende visies op vlees eten. Een week zonder vlees, doe jij mee?

Stoppen met vlees eten in 4 stappen (Week Zonder Vlees)

Ik ben geen bebaarde bbq-beer. Niet een man die zijn overhemd openscheurt en het bloed van een net geschoten eland in zijn borsthaar toont. Geen ultieme vleesverslinder of perfecte carnivoor. Ik vind dieren namelijk best zielig. Word al emotioneel als ik per ongeluk op een kever of mier ga staan. Red vliegen door ze met een glas te vangen en buiten vrij te laten. Toch kom ik maar moeilijk van vlees eten af. Niet dat dat moet, maar ik wil het wel graag. In dat artikel vind je mijn voornaamste argumenten om wél vlees te eten. En waarom ze onzin zijn... (doe mee met een week zonder vlees!)

Week zonder vlees: waarom?

"Ik ben God dankbaar voor elk stukje vlees"

Gijs* en vlees. Dat is een onafscheidelijke combinatie. Maar dan wel de echte shit, niet die rotzooi uit de supermarkt. Het coolst vindt hij om de hele cyclus van dierlijk leven mee te maken. Van kuikentje tot slachtkip dus.

"In de ideale wereld staat in elke achtertuin een koe"

Nooit meer vlees eten. Dat was Hester (25) zes jaar geleden van plan. Inmiddels heeft ze al weer heel wat hamburgers verorberd, maar haar ideaal is nog steeds hetzelfde: “Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt voor de wereld.”

"Er gaat veel mis in het voedselsysteem"

Jorrit (25) werd geboren op een kleine boerderij in het dorpje Lonneker (Overijssel), waar hij opgroeide. Hij at wat de pot schafte en wist dat je asperges in het voorjaar eet en niet in de herfst. Langzaam raakte hij steeds meer geïnteresseerd in eten (en vlees). Tegenwoordig is hij daar, als directeur van Slow Food Youth Network (voorheen YFM), elke dag mee bezig. Zijn doel: iedereen duurzamer te laten eten.

Lees meer

Volg ons