Dit is waarom social media goed is
15 maart 2018

Social media slecht?! Wij bewijzen het tegendeel!

Je oma begrijpt er geen hout van, je aandacht mag er niet op gericht zijn tijdens het avondeten en het staat bol van fake news. Onzin! Social media is een geniale uitvinding en wel om deze 7 redenen.

1. Stalken

“Oh, die is leuk opgedroogd!” of “Zie je wel! Ze zijn toch een setje geworden.” Zomaar gedachtes die in je op kunnen komen bij het opspeuren van oude bekenden. Klasgenoten van de basisschool, een buurjongen van vroeger, je ex: ze krijgen allemaal een digitaal bezoekje. En het grote voordeel? Ze hoeven er niets van te merken.

Stalken op social media

2. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Een housewarming hier, een verjaardagspartijtje daar: social media is dé manier om uitgenodigd te worden voor festiviteiten. Bovendien stuurt Facebook je ook nog eens reminders, waardoor je op tijd een cadeau kunt scoren. Zelf een evenement aanmaken? Vergeet het dan niet op privé te zetten, zodat er geen Project X-praktijken ontstaan…

Waar is dat feestje?

3. Taggen maarrrrrr

“@Sophie, dit ben jij sowieso!” of “Zullen we hier naartoe? #ruben”
Het apenstaartje en de hashtag zijn je grootste vrienden. Dankzij deze tekens plaag jij je beste vriend, ontdek je de nieuwste kattenfilmpjes en haal jij je klasgenoten over om in de pauze die nieuwe snackbar uit te proberen.

Taggen in kattenfilmpjes

4. SOG SOG SOG

Studieontwijkend gedrag. Wie kent het niet?
Geen zin in wiskunde? Helemaal klaar met dat essay? Tijd voor een paar minuutjes Insta. Eventjes maar hoor. Oké, en een beetje scrollen door Facebook. Voordat je het weet heb je een uur geliked, gedeeld en getagd. Een voordeel: de deadline is dichterbij dan ooit, waardoor je als een speer aan de slag gaat. #thanks

Studieontwijkend gedrag

5. Internet's got talent

Social media is een enorm digitaal podium. Met een foto van geconfijte zalm met mierikswortel op een bedje van rucola toon je jouw kookkunsten aan de wereld. (Een hamburger die slechts een beetje is aangebrand mag natuurlijk ook.) En hoeveel likes scoor jij met die dansvideo of een opname van jouw solo in de kerk? Op internet shinen talenten als nooit tevoren!

6. Goede buur vs. verre vriend

Vroeger bestond je vriendenkring uit mensen die in dezelfde regio woonden. Maar social media laat zich niet door afstand weerhouden. Contact houden met je Italiaanse vakantieliefde? No problemo! Foto’s delen met je zus in Timboektoe? Een eitje. En wie weet ontmoet je je grote liefde wel via PicMe, terwijl jullie kilometers uit elkaar wonen…  

Goede buur vs. verre vriend

7. BEAM natuurlijk!

Stel je voor: een dag zonder video’s, artikelen, Insta posts en whatsappjes van je favoriete redactie… Het allerleukste aan social media is natuurlijk het volgen van BEAM. Zo ben je als eerste op de hoogte van vette evenementen (heb jij je kaartje voor de EOJD al?) en begin je de dag met een lach op je gezicht!

Maar hoe leuk social media ook is: vergeet niet dat er genoeg te liken valt in de offline wereld :)

Lees meer

Volg ons