Dit is herkenbaar als je vroeger zwemles hebt gehad!
26 maart 2018

Ken jij deze zwemlesfrustraties nog?

“KIKKER, SPREID, SLUIT!” Zakt de moed je nu spontaan in de flippers of roept het warme herinneringen op? We hebben het hoe dan ook allemaal doorstaan: zwemles! BEAM duikt terug in de tijd van watertrappelen, klappertanden en “het diepe”. Herken jij deze 5 dingen nog?

1. Licht aan het einde van de tunnel

Het is rood, groot en angstaanjagend: het gat. Met trillende knietjes stap je op het startblok. Handen naar voren, kin op de borst… Plons! Je opent je ogen onder water – argh, wat prikt dat chloor! - en tuurt naar het gat dat oneindig ver weg lijkt. Oké, nu moet het gebeuren. Dus je zwemt en zwemt, maar oh wat is het moeilijk om je bips onder water te krijgen. Je besluit om NOOIT in de verleiding te komen voor zwemdiploma B: 3 meter onder water is ver genoeg. Doei zwemles!

2. Drijfveer

Oren in het water, buik naar het plafond en drijven maarrr! Het piepschuim plankje waar eerst je leven vanaf hing, is je nu ontnomen. Het komt aan op spierkracht en doorzettingsvermogen. 14, 15, 16… Hoe lang nog?! Nog nooit keek je zo uit naar dat ellendige getik van een sleutel tegen het zwemtrapje.

3. Hou je haaks!

Zak je – ondanks grote inspanning – toch steeds verder het water in? Dan ben je pas écht de sjaak. Vanuit je met chloorwater gevulde ooghoek zie je het zilveren monster al aankomen. Nog nooit begreep je Peter Pan zo goed. Want... de badjuffrouw heeft DE HAAK tevoorschijn getoverd. Je belooft jezelf om de volgende keer nóg beter je best te doen. Dit. Nooit. Meer.

4. Laagjes, laagjes, laagjes

Het moment is daar: je mag afzwemmen. Terwijl jij naar de startblokken sprint, verzamelen trotse familieleden zich aan de kant. “NIET RENNEN!” klinkt het nog schel uit de mond van de badjuf. Je toont het publiek je outfit. Vandaag moest je namelijk 20 lagen over je zwemkleding aan. Drijven zit er niet meer in, want de volgezogen kleren trekken je naar de bodem. Houd die haak toch maar even bij de hand, please.

5. Geslaagd voor zwemles!

Er klinkt applaus! Met natte haren mag je dan eindelijk het felbegeerde papiertje in ontvangst nemen. Diploma A: dat zal mooi op je cv staan naast het veterstrik- en pietendiploma. Na het eten van een klef zwembad-patatje is het tijd om naar huis te gaan. Op de heenreis zong je nog uit volle borst mee met K3, maar nu kun je alleen nog maar knikkebollen. Bek-af.

Het grootste voordeel aan je zwemdiploma? Die ellendige zwemvleugeltjes kunnen voorgoed de prullenbak in. Een nieuwe periode breekt aan: zelfstandig slush puppies en ijsjes mét discodip halen, bommetjes maken en keihard kapseizen met het vlot.

En onthoud: blijf maar zwemmen, blijf maar zwemmen!

Ben je nog niet klaar met herinneringen ophalen? Klik dan hier!

Lees meer

Volg ons