20 maart 2018

Dit herken je als je huilend wacht op je stufi

Je hoeft niet op een kalender te kijken om te weten dat het de 20e van de maand is, je bankrekening zegt genoeg. Deze dingen herken jij sowieso als jij maandelijks toeleeft naar de 24e (want stufi!)

1. Paniek in de supermarkt

‘saldo niet toereikend’. KAK KAK KAK. Snel met schaamrood op je kaken de app van je bank openen en geld overmaken van je spaarrekening naar je lopende rekening. De caissière kijkt je meelevend aan, de mensen die achter je staan in de rij hoor je geïrriteerd zuchten en jij probeert het uiteraard nog goed te praten: ‘Dit kan niet kloppen hoor!’ Je weet dondersgoed dat het wel klopt, want je stufi wordt pas over een paar dagen gestort.

2. Opeens ben je sociaal

Je eet wel vaker bij anderen, maar de laatste week van je financiële maand ben je OVERAL te vinden en eet je elke avond ergens anders. Je biedt aan om te koken én af te wassen in de hoop de boodschappen niet te hoeven halen (en dus betalen).

3. Creatief met voedsel

Spaghetti zonder saus, sla, pannenkoeken, bapaobroodjes en alles wat nog in de vriezer ligt: jij bent aan het eind van je financiële maand ontzettend creatief met voedsel. Lekker is het niet per se altijd, maar als je bedenkt dat deze maaltijd je zo’n 81 eurocent heeft gekost, is het helemaal oké.

Creatief met eten - stufi

4. Eigen brood smeren

Je bent aan het begin van de kalendermaand dagelijks in de kantine van je school / universiteit te vinden. Heerlijke kroketten, yoghurtdrankjes en soms zelfs warme maaltijden: geniaal. Nu je huilend toeleeft naar de dag dat de stufi komt, ben je hier niet meer te vinden. Je bent te vinden in je keuken waar je boterhammen smeert met pasta en deze in een klef plastic zakje duwt en meeneemt naar college. Huilen.

5. Bijbaan = leven

Geld is toch wel heel handig, wordt je duidelijk als je geen geld meer hebt. Je geeft dan ook steevast rond de 20e van de maand bij je baas aan dat je deze week wel wat extra uur kan werken. Mooi wat extra geld verdienen en als het even kan nog GRATIS mee eten ook. LEVEN.

6. Stufi binnen? UITGEEF WOEDE

Als je stufi eenmaal binnen is, KAN JE WEER LOS. Je uitgavepatroon is te vergelijken met je motivatie om hard te lopen. HEEL HOOG, maar als je eenmaal bezig bent, daalt dit verschrikkelijk snel. Dat is ook zo met je uitgavepatroon. Je geeft 50% van je geld in de eerste 3 dagen uit, de andere 50% in de overige 3 weken.

Geen paniek, nog 3 dagen te gaan, dan komt alles weer goed. Check trouwens dit artikel om te zien of je een studie hebt gekozen waarmee je sowieso je studieschuld kunt afbetalen. EN volg ons op Instagram, is leuk.

Lees meer

Volg ons