20 maart 2018

Christelijk tegengeluid op haatvideo PVV

Vorige week werd met ontzetting gereageerd op een haatvideo van PVV waarin Islam wordt vergeleken met geweld, slavernij, terreur, homofobie, vrouwenhaat, dierenleed, jodenhaat en onderdrukking. De Haagse Gemeenschap van Kerken heeft als tegengeluid een brief geschreven om te benadrukken hoe blij ze zijn met de moslims. "Wij zijn blij met zulke buren in onze stad." #preach

De Brief

"Geachte vrienden en vriendinnen van de moslimgemeenschap in Nederland,

In Den Haag ontmoeten christenen en moslims elkaar in het dagelijks leven. Zij zoeken samenwerking met elkaar in sociale activiteiten en maatschappelijke initiatieven.

Wanneer christenen moskeeën bezoeken worden zij er gastvrij ontvangen. Er zijn gelegenheden waar moslims en christenen over hun geloof spreken en met elkaar uitwisselen over hun inspiratie en bevlogenheid.

Deze ontmoetingen en samenwerkingen verlopen in onze stad plezierig en betekenen een verrijking voor ons eigen geloof en ook een verrijking voor onze stad. Wij zijn blij met zulke buren in onze stad.

Wij herkennen ons absoluut niet in een recent gepubliceerd filmpje waarin de islam wordt gelijkgesteld aan allerlei vormen van geweld en haat. We beseffen heel goed dat er mensen zijn die anderen onderdrukken en geweld plegen en daar argumenten van religieuze aard bij halen. Religieus geweld komen we helaas bij alle stromingen tegen. De oorzaken van dat geweld zijn zeer complex en zeker niet simpelweg terug te voeren op een godsdienstige overtuiging.

Wij geloven juist dat religies krachten kunnen bundelen voor vrede en hoop en de mensen kunnen aanspreken op hun geweten om een bijdrage te leveren aan de samenleving die getekend wordt door barmhartigheid en naastenliefde. Wij laten ons niet van dit samenleven en dit samenwerken afhouden door dergelijke uitingen die zelf uitdrukking zijn van haat.

Haagse Gemeenschap van Kerken."

Lees hier de hele brief.

Aangifte haatvideo PVV

De Haagse partij Islam Democraten gaat aangifte doen tegen de PVV. “Nog voordat gezinnen aan het avondeten konden beginnen, werden zij en hun kinderen op televisie geconfronteerd met intolerantie, xenofobie en moslimhaat,” zegt lijsttrekker Hasan Küçük tegen het ANP.

Lees meer

Volg ons