Tips tegen jaloezie
22 maart 2018

5 tips om van je jaloezie af te komen

Na één keer Tinderen sloeg je zus al een vriend aan de haak, terwijl jij al tijden op zoek bent naar een relatie. Jij en je bestie zijn al van kleins af aan onafscheidelijk, nu zit ze ineens met een ander meisje te Snappen. Je klasgenoot krijgt een rijbewijs van haar ouders, terwijl jij daar al een jaar voor aan het werk bent. Jealous much? Hoe slecht het misschien ook lijkt: soms gunnen we de ander nét even minder dan ze krijgen (of onszelf net iets meer). We kennen het allemaal en het is alleen maar menselijk. Mocht je het gevoel hebben dat je iets té jaloers bent op je knappe buurvouw, succesvolle broertje of slimme klasgenoot: met deze tips kun je iets makkelijker met jaloezie omgaan.

1. Schijn bedriegt

Het wil niet zeggen dat iemand een perfect leven heeft omdat hij meer Instagram-volgers heeft dan jij. Relativeren is belangrijk als je jaloers bent. Ook hij stapt wel eens in een hondendrol.

Tips tegen jaloezie

2. Kijk naar jezelf

We hebben het al duizend keer gehoord terwijl we zondagochtend zitten te knikkebollen in de kerk: ‘Zet uw zinnen niet op het huis van een ander’ (Exodus 20:17). Toegegeven: zijn rund en zijn ezel zijn natuurlijk heel mooi, maar wees vooral blij met wat jij hebt. Een goudvis is ook leuk!

3. Een wijze les

Je klasgenoot haalt een negen terwijl jij het moet doen met een mager zesje? Motivatie alert! Nu heb je tenminste een doel en kun je dit voorbeeld meenemen in je volgende studeersessie.

Tips tegen jaloezie

4. Heb vertrouwen

Misschien lijkt het geen top-idee als je vriend of vriendin gaat stappen met een groep vrijgezelle vrienden, maar zorg ervoor dat jullie dat vertrouwen opbouwen. Als jullie genoeg hebben gepraat, kun je er meer vanuit gaan dat hij of zij niet op flirttour gaat. Krijg je die indruk niet? Dan is het misschien slim om nog eens naar jullie relatie te kijken.

Tips tegen jaloezie

5. Jaloezie is niet erg

Andere mensen hebben soms nou eenmaal mooiere spullen, een succesvoller leven, een vlottere babbel. Zoals gezegd: jij hebt weer andere kwaliteiten. Maar het is ook oké om af en toe een beetje jaloezie te voelen. You’re only human! Mocht je daar nog aan twijfelen, zet dan dit liedje maar even op:

Lees meer

Volg ons