Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
13 februari 2018

Snowboarder (17) verslaapt zich en wint toch Olympisch goud

De Amerikaanse snowboarder Red Gerard bewijst dat je ook kan winnen als je niet goed voorbereid bent. Zijn kamergenoot en mede-atleet Kyle Mack moest hem 's ochtends wakker maken omdat Red tot diep in de nacht schijnt te hebben zitten Netlfixen. Vervolgens vergat Red zijn jas (wederom redde zijn kamergenoot Kyle hem) en verscheen - net op tijd - op de piste, waar hij Olympisch goud won. HOE DAN.

Hij begon eigenlijk helemaal niet goed. De eerste twee rondes stond Red Gerard helemaal onderaan. In de derde ronde was hij helemaal wakker en wist hij goud te veroveren door een creatieve truc. Hoe hij zijn laatste truc op de halfpipe zelf omschrijft aan The New York Times is als volgt: “Spins,” he said. “They’re just spins. A whole bunch of spins.” Voor de kenners, het ging om een 'backside triple cork 1440'. De jury vond het zo fantastisch dat ze hem 87.16 punten gaven, waardoor hij plotseling op de eerste plek eindigde.  

Afbeelding bron: NBC Olympics

Lees meer

Volg ons