Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
13 februari 2018

KEN JE DEZE NOG: Pippi Langkous

Ze had niet een goudvis, maar een paard en een aapje als huisdier. Hoefde niet haar bord met spruitjes op te eten, maar kocht de hele snoepwinkel leeg. Zeg nou eerlijk: wie wilde er niet zijn als PIPPI LANGKOUS?

Om nog maar te zwijgen over alle superkrachten en goudstukken die ze bezit. Of haar immense villa, die ze helemaal voor zichzelf heeft (en die ze nooit hoeft op te ruimen). Inbrekers pakt Pippi met gemak op en gooit ze naar buiten. Haar vader is piratenhoofdman en koning van het eiland Taka-Tukaland, waar ze zo af en toe mee op avontuur mag.

Oh, en dat liedje… Wie kan ‘m meezingen?

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Grappig feitje: de allereerste aflevering werd uitgezonden op  8 februari 1969! Er zijn twee seizoenen gemaakt met in totaal 21 afleveringen. Op televisie wordt Pippi Langkous eindeloos herhaald. En terecht...

Weet je nog, die keer dat Pippi, Tommy en Annika al twee dagen zonder snuif zitten op een eiland? 

Pippi Langkous zit zonder Snuif

Pippi Langkous zit zonder Snuif

Later kwam er ook een animatieversie van Pippi Langkous. Vinden wij ook niet vervelend om terug te zien (kijk uit, verslavend):

Pippi keert terug naar Villa Kakelbont

Pippi keert terug naar Villa Kakelbont

Wil je weten hoe Pippi, Tommy en Annika er nu uitzien? Cosmopolitan maakte er een arikel over. 

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden