Tide Pod Challenge YouTube wastabletten eten
19 januari 2018

YouTube verwijdert video's waarin jongeren wastabletten eten

Onder de naam 'Tide Pod Challenge' (Tide is een bekend wasmiddelmerk in Amerika) gaan veel jongeren de uitdaging aan om er eentje op te eten. YouTube heeft gereageerd op deze levensgevaarlijke challenge door veel van deze video's te verwijderen.

"De richtlijnen van YouTube verbieden inhoud die is bedoeld om aan te zetten tot gevaarlijke activiteiten, die een groot risico op fysieke schade met zich meebrengen", zei een woordvoerder tegen CNN. "Het veroorzaken van zelfverwonding staan we niet toe. Beelden ervan worden verwijderd zodra we ze tegenkomen." Ook op Facebook en Instagram zijn video's van de Tide Pod Challenge verwijderd.

Het begon als een grap, want de wastabletten zouden eruit zien als snoepjes. Deze zogenaamde grap zorgde er vervolgens voor dat tieners het als een uitdaging zagen: stop het tablet in je mond en wacht tot het plastic omhulsel is opgelost. Spuug daarna de inhoud net op tijd weer uit... #gekte

Hier kunnen we bij BEAM kort over zijn: Als je je innerlijk wil reinigen, doe dat dan met God! #amen

Lees meer

Volg ons