16 januari 2018

Rick Rescorla redde 2700 mensen op 9/11

In deze week van naastenliefde vertellen we jou de verhalen van inspirerende helden die alles over hebben voor een ander. Christelijk of niet, deze mensen hebben 'heb je naaste lief als jezelf' heel erg goed begrepen! We stellen je graag voor aan Rick Rescorla.

Het verhaal van Rick Rescorla
Rick is in de Verenigde Staten een grote held. Eigenlijk was hij dat al voor het moment waar we het zo over gaan hebben. Hij streed al in het Amerikaanse leger op het slagveld van Vietnam. Hij stond erom bekend liedjes te zingen voor de soldaten om ze te kalmeren als ze onder vuur lagen. In dit verhaal deed hij net zoiets.

Tijdens de aanslagen op 11 september 2001 werkte Rick in de tweede toren. Terwijl American Flight 11 invloog op de eerste toren naast hem, werd hem bevolen door handhaving om alle medewerkers bij hun bureau te houden. Hij besloot wat anders te doen. Tegen hen zei hij: ‘’Rot op, klootzak. Alles wat boven de plek waar het vliegtuig invloog zit, gaat instorten en het zal het hele gebouw meenemen. Ik ga mijn mensen hier wegkrijgen.’’

Slecht 16 minuten nadat het vliegtuig op het eerste gebouw is ingevlogen, heeft hij er al voor gezorgd dat 2700 medewerkers en bezoekers het gebouw uit zijn. Op tijd voordat het tweede vliegtuig op zijn gebouw invloog. Tijdens de evacuatie kalmeerde hij de mensen door ‘’God Bless America’’ en ‘’Men of Harlech’’ te zingen door de megafoon. Tussendoor belde hij zijn vrouw, om te vertellen dat het goed gaat met hem. Hij zei: ‘’Stop met huilen. Ik moet deze mensen veilig uit het gebouw krijgen. Als er iets met mij gebeurt, weet dan dat ik nooit gelukkiger ben geweest. Jij hebt mijn leven gemaakt.’’ Er is een boek geschreven over zijn leven en alle heldendaden die hij gedaan heeft:

Rick is voor het laatst gezien op de tiende verdieping van zijn gebouw, onderweg naar boven om meer mensen te helpen. Zijn lichaam is nooit gevonden.

Er is ook nog een documentaire over hem gemaakt. Klik HIER om die te bekijken!

Deze week verschijnt er elke dag een held op onze site. Ken jij een held waarvan we het niet kunnen maken om hem of haar over te slaan? Laat het ons weten via mail (beamredactie@eo.nl) of WhatsApp (0683673700). 

Bron: Business Insider
Bron Foto: Wikipedia

Bron boek: Simon & Schuster 

Lees meer

Volg ons