11 januari 2018

''Met mijn talent wil ik anderen helpen''

Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby. Elf jaar geleden zag de ze piano staan en was ze direct verkocht. Nu wil ze haar talenten gebruiken om God groot te maken en om daarmee anderen te helpen. Anne-Marith (15) is al vrij succesvol als pianiste. In maart brengt ze haar vijfde cd uit, waarvan alle opbrengsten, zoals altijd, naar Mercy Ships gaan.

Jong geleerd…
‘’Toen ik 4 jaar oud was wilde ik al onwijs graag pianospelen. Ik ging altijd mee naar concerten met mijn moeder, omdat zij op een koor zat. Ik vond de piano daar altijd zo ontzettend mooi. Die piano was het voor mij helemaal, de andere instrumenten boeiden me niet zo. Mijn ouders vonden het eigenlijk te vroeg, maar toen ik op mijn achtste nog steeds nergens anders aan kon denken, hebben we een piano aangeschaft.’’

Ik denk dat ik nu wel op gevorderd niveau speel. Althans dat mag ik hopen, haha

‘’Toen de piano binnen was, heb ik direct pianoles genomen bij een mevrouw die alleen orgelles geeft. Na een half jaar ben ik in overleg met haar overgestapt naar lessen van iemand die pianoles geeft. Ik heb nu nog steeds les, want ik zie altijd ruimte om mij verder te ontwikkelen. Ik heb nooit geroepen dat ik concerten wilde gaan doen en cd’s zou gaan opnemen. Het was puur een hobby. Ik oefende thuis altijd heel veel, omdat ik pianospelen ontzettend leuk vond. Daardoor leerde ik de stukken snel en werd ik steeds beter. Ik denk dat ik nu wel op gevorderd niveau speel. Althans dat mag ik hopen, haha. Oefening baart kunst!’’

Pianospelen als bijbaantje
‘’De piano is zo fascinerend omdat het zoveel mogelijkheden heeft. Ik kan gevoelige en emotionele stukken spelen, maar ook snelle en vrolijke stukken. Ik speel nu vooral Amerikaans moderne muziek. Bijvoorbeeld van David Hicken, één van mijn grootste voorbeelden! Daar speel ik ook stukken van, tenminste: ik doe een poging tot. Van pianospelen wil ik niet mijn baan maken, omdat ik het dan per se moet doen. Ik denk dat het minder leuk wordt als er zoveel druk achter zit. Nu geef ik als bijbaantje pianoles aan kinderen, leeftijdsgenoten maar ook volwassenen.’’

Ik vind het belangrijk om met mijn talenten naasten te kunnen helpen

Anderen helpen met mijn talent
‘’Ik ga in februari mijn vijfde cd opnemen die in de winkel te koop zal zijn. Ik werd toen ik 11 jaar was gevraagd om mijn eerste cd op te nemen en zo is het balletje blijven rollen. Ik heb een eigen concert gespeeld en speel mee in andere concerten. De opbrengsten van mijn cd’s en eigen concerten gaan naar de organisatie Mercy Ships, waar ik ambassadeur van ben. Ik vind het belangrijk om met mijn talenten naasten te kunnen helpen en zo iets te kunnen laten zien van Gods werk.’’

In 'Talent Stage' vertellen (aanstormende) christelijke talenten hun verhaal. Ken jij ook iemand die barst van het talent en op zijn/haar eigen manier het woord van God verspreidt? Of ben je zelf echt supergoed in dansen, zingen, acteren of ladder klimmen? Stuur een mail naar: beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Lees meer

Volg ons