24 januari 2018

JAA OF NEE: 'Step in the name of Jesus'

Deze videoclip kwam langs op de redactie en de meningen zijn verdeeld. De een sprong uit zijn stoel en danste keihard mee op de funky beat, de ander liep weg en kon deze muziek niet verdragen. En jij? Wat vind jij, is deze hit helemaal da bomb of niet om aan te horen? STEM HIERONDER!!

Het verhaal achter het liedje

Het kan zijn dat je helemaal lekker gaat op dit nummer. Of je wilt het NOOIT meer horen. Toch zit er wel een bijzonder verhaal achter het liedje. Op zijn eigen site legt Bryan Popin uit waar 'STEP IN THE NAME' over gaat: "Ik moest echt leren om alles te laten vallen en gewoon te STEPPEN (daar bedoelt hij mee om dansend en aanbiddend een weg door het leven te banen). Platenbazen vertelden mij dat ik op een bepaalde manier moest klinken, eruit moest zien en mij moest gedragen. Allemaal gebasseerd op een idee hoe ik zou moeten zijn."

"Ik werd steeds meer gefrustreerd van de muziekindustrie en van het idee dat mensen van mij hadden. Op een gegeven moment bedacht ik dat ik alles moest laten gaan en naar God zou moeten stappen. Ik had gewoon een beetje 'funky Jesus music' nodig om mij te concertreren en het goede pad op te gaan. In mij hoofd hoorde ik steeds dit korte melodietje en ik kreeg dat maar niet uit mijn hoofd. Ik wist dat de lyrics 'STEP IN THE NAME, JUST STEP IN THE NAME, JUST STEP IN THE NAME, IN THE NAME OF JESUS!' moesten zijn..."

Popin hoopt met dit liedje zijn luisteraars aan te sporen om ook alles los te laten en Jezus te volgen: "Verplaats iets, doe iets, wees iets... Geef God iets om mee te werken. Wees jezelf, zoals God je geschapen heeft en zoals alleen jij kan zijn. En, zoals mij altijd verteld is.... Er is niemand beter in jou zijn, dan jezelf... Dus ga! STEP IN THE NAME!"

Welk liedje is jouw all time favourite maar kunnen je vrienden niet verdragen? Laat het ons weten! Stuur een berichtje naar 0683673700. Vinden we leuk!

Lees meer

Volg ons