24 januari 2018

In elkaar geslagen: “Ik had dood kunnen gaan”

Voor de laatste keer zou Jens (23) met zijn ouders op vakantie. Weer naar Spanje, omdat het vorig jaar ook zo’n succes was. Ze konden niet weten dat het dit keer zo verschrikkelijk uit de hand zou lopen. Tijdens een avondje stappen kreeg Jens een klap van achter en niet veel later zakte hij in elkaar. 3 dagen later werd hij wakker in een Spaans ziekenhuis.

“Samen met mijn ouders en mijn zusje stonden we op een camping in Cambrils, zo’n 100 kilometer van Barcelona.  Vorig jaar waren we ook al naar Spanje geweest en dat was super goed bevallen. Mijn ouders dachten, laten we daar nog maar een keer heen gaan dan, voor de kinderen. Het zou de laatste keer zijn dat ik met mijn ouders meeging, want ik werd natuurlijk ook al wat ouder.

De camping stond niet vlakbij een grote stad, maar er was wel een discotheek in de buurt. Samen met wat vakantievrienden zijn we naar die disco gegaan. Het was een leuke avond, ik had wat gedronken en was een beetje aangeschoten toen ik naar de wc moest. Zonder dat ik het doorhad is er iemand achter mij gaan staan en die heeft mij een enorme klap gegeven tegen mijn rug. Zomaar, uit het niets. Ik was geschrokken en voelde pijn, maar het viel allemaal wel mee, dacht ik.”

Drie dagen in coma

“Een paar minuten later werd de pijn steeds erger en ik besloot terug naar de camping te gaan. Ik ging eerst nog naar de beveiliging om uit te leggen wat er was gebeurd en toen ik weg wilde lopen zakte ik in elkaar. Wat er daarna gebeurd is, weet ik niet meer. Ik kan mij alleen herinneren dat ik even wakker werd in de ambulance. Er stonden allemaal dokters rond mijn bed en daarna werd alles weer zwart.

Later is mij verteld dat ik eerst naar een kleinere dokterswacht ben gereden. De dokter kon alleen maar Spaans en wist niet wat hij met mij aan moest. Daarna ben ik naar een groter ziekenhuis gereden, een uur verwijderd van de camping. Ik heb drie dagen in coma gelegen. Door de klap waren mijn nieren gaan bloeden, een interne bloeding die levensgevaarlijk kan zijn.”

"Ik wilde hem een klap terug verkopen"

“Toen ik wakker werd was ik boos. Boos op degene die mij had geslagen. Hij had niet alleen mijn vakantie verpest, maar ook die van mijn ouders en van mijn zusje. Ik wenste dat ik hem wel had gezien, dat ik hem een klap terug had kunnen verkopen. Pas later realiseerde ik mij dat het best wel heel verkeerd had kunnen aflopen. Ik heb geluk gehad, ik had ook dood kunnen gaan. Dat er geen aanleiding was, vond ik ook heel vervelend. Je wilt toch weten waarom dit gebeurde.

De weken na die aanval voelde ik mij onveilig en keek ik steeds achterom of er niet iemand achter mij stond. Gelukkig duurde dat maar een paar weken en voelde ik mij later weer veilig. Het was gewoon domme pech en ik had er niets aan kunnen doen. Nu kan ik het achter mij laten.”  

Heb jij zelf een keer zoiets meegemaakt en wil je er met ons over praten? Je kan altijd een mailtje sturen naar beamredactie@eo.nl, of stuur een appje naar ons! Ons nummer is 06-83673700. 

Lees meer

Volg ons